ملوخیه

لغت نامه دهخدا

ملوخیه. [ م ُخی ی َ / ی ِ ] ( اِ ) جنسی است از خبازی. ( الابنیه چ دانشگاه ص 317 ). رجوع به ملوخیا شود. || نوعی از بقول است که در مصر وشام از آن غذای مشهوری سازند. ( از اقرب الموارد ).

فرهنگ فارسی

( اسم ) یکی از گونه های پنیرک که بنام خبازی بستانی نیز مشهور است و در آسیای غربی خصوصا فلسطین بفراوانی میروید ملوخیا ملوکیا ملوخیه بقله الیهودیه خبازی بستانی . توضیح در تداول عامه در ایران این گیاه را نیز پنیرک گویند .

فرهنگ عمید

گیاهی خوراکی با برگ های بیضی و گل های کوچک زردرنگ، خبازی بستانی.

دانشنامه عمومی

واین ملوخیه درعلم اشپزی وپزشکی کاربرددارد
ملوخیه ( به عربی: ملوخیة ) که به آن ملوخیا هم گفته می شود یک گونه سبزی است؛ که در خاورمیانه، آفریقای خاوری، جنوب آسیا و شمال آفریقا به عنوان یک مزه دهنده در آشپزی کاربرد دارد. سبزی ملوخیه بیشتر جوشیده می شود و مایع به دست آمده از آن کمی غلیظ است و بیشتر به عنوان خورش و سوپ خورده می شود. غذایی به نام «ملوخیه» نیز در سواحل دریای مدیترانه مانند قرمه سبزی در ایران دارای طرفداران پروپا قرصی است. وگانیتی ( بزرگ ترین رستوران گیاهی جهان در دبی ) نیز این خورش را سرو می کند. [ ۱]
ملوخیه سرشار از بتاکاروتن، آهن، کلسیم و ویتامین سی است.
همچنین دارای مواد معدنی سودمند و آنتی اکسیدان های بسیار قوی است.
از ملوخیه برای درمان زخم، زخم معده، ناراحتی و اختلال های گوارشی به کار می رود.
ملوخیه در آفتاب شدید می روید و کاربرد آن به زمان فرعون ها در مصر می رسد.
در طبخ «ملوخیه» از سبزی ملوخیه، سیر، گوشت مرغ یا گوشت گاو به عنوان مواد پایه استفاده می شود. روش پخت آن نیز مانند قرمه سبزی است با این تفاوت که به جای سبزی قرمه از ملوخیه و به جای لیمو عمانی از سیر استفاده می شود. [ ۲] امروزه سوپی که با ملوخیه درست می شود در مصر به عنوان خوراک ملی شناخته می شود مانند فول مدامس و کوشاری.
مزهٔ ملوخیه کمی تلخ است ولی ویژگی های پزشکی فراوانی دارد و بیشتر مردم در آفریقا آن را به جای داروهای شیمیایی می خورند.
در مصر ملوخیه را آب پز می کنند، سپس محلول رقیق آن را با سیر ریز شده و گوشت مرغ به عنوان سوپ می خورند.
ملوخیه در مصر دوستداران فراوانی دارد و مردم آن را مانند هویت ملی خویش ارج می نهند.
زیرا در دوران فراعنه نیز خوراکی شبیه به همین ملوخیه امروزی در دربار فرعون ها سرو می شده است.
علاقه مردم مصر به ملوخیه آن قدر فراوان بوده که حتی پس از کوچ کردن به کشورهای اروپایی، آمریکای شمالی و استرالیا هم مزهٔ ملوخیه را فراموش نکرده اند و در بازارها و سوپرمارکت های خاورمیانه ای همه کشورهای مهاجرپذیر مانند آمریکا و … ملوخیه به فراوانی یافت می شود.
در کنیا ملوخیه را با نام مرِندا ( Mrenda ) یا آپوس می شناسند. در کنیا از محبوب ترین سبزی هاست و بر سر سفره همه خانواده ها یافت می شود. در کنیا آن را پس از شستن در آب نمک فراوان ۳۰ دقیقه می جوشانند و سپس به آن بیرکربنات سودا می افزایند.
عکس ملوخیهعکس ملوخیه
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس