ملامحمود بن محمدعمری فاروقی جونپوری

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] جونپوری ، ملامحمود بن محمدعمری فاروقی ، مشهور به ملامحمود، حکیم و منطقی و ادیب هندی است.
وی در ۹۹۳ در جونپور، که دارالعلم هندوستان به شمار می رفت ، متولد شد. پدرش ابتدا نزد جدش ، شاه محمد، و در هفده سالگی نزد مولانا محمدافضل جونپوری ، در زادگاهش به تحصیل پرداخت و در منطق و حکمت بر اقران خود پیشی گرفت ، سپس به انگیزه تأسیس رصدخانه و کسب اجازه از شاه جهان ، به اکبرآباد (آگره ) رفت .در آن جا آصف خان ، وزیر شاه جهان ، مانع از مساعدت شاه به جونپوری شد و او به زادگاهش بازگشت و به تدریس علوم پرداخت .
تحصیل علوم عقلی
آقابزرگ طهرانی وی را از عالمان و فقیهان شیعی دانسته است .بنابر پاره ای گزارشها، جونپوری علوم عقلی را نزد حکیمان ایرانی آموخت و با بعضی از ایشان مناظره کرد، از جمله در اصفهان در باره حدوث زمانی ، که خود بدان معتقد بود، با میرداماد بحث کرد اما اختلافشان در این باره حل نشد.پس از این ملاقاتها، وی به هند بازگشت و کتاب مهم خود، الحکمه البالغه، را نوشت و سبب معرفی افکار میرداماد و ملاصدرا در هند شد.
کسب طریقت
نقل شده است که ملامحمود به دعوت شاه شجاع ، فرزند شاه جهان ، به بنگال رفت و در آن جا به وی علوم حِکْمی آموخت و در همین ایام (در ۱۰۵۲)، با محمود نعمت اللّه نارنولی بن عطاءاللّه فیروزپوری (از صوفیان سلسله قادریه ، متوفی ۱۰۷۲) در بنگال ملاقات کرد و ضمن بیعت با او، از وی کسب طریقت کرد و از او ذکر گرفت .
شاگردان
...

[ویکی فقه] جونپوری ، ملامحمود بن محمدعمری فاروقی ، مشهور به ملامحمود، حکیم و منطقی و ادیب هندی است.
وی در ۹۹۳ در جونپور، که دارالعلم هندوستان به شمار می رفت ، متولد شد. پدرش ابتدا نزد جدش ، شاه محمد، و در هفده سالگی نزد مولانا محمدافضل جونپوری ، در زادگاهش به تحصیل پرداخت و در منطق و حکمت بر اقران خود پیشی گرفت ، سپس به انگیزه تأسیس رصدخانه و کسب اجازه از شاه جهان ، به اکبرآباد (آگره ) رفت . در آن جا آصف خان ، وزیر شاه جهان ، مانع از مساعدت شاه به جونپوری شد و او به زادگاهش بازگشت و به تدریس علوم پرداخت .

پیشنهاد کاربران

بپرس