ملاعلی قزوینی زنجانی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] در این نوشتار زندگی نامه تفضیلی فاضل قزوینی، آورده شده است.
روستای قارپوز آباد از توابع قزوین، در منطقه ای کوهستانی و با طراوت قرار دارد.
چهل سال تاریخ ایران، تعلیقات حسین محبوبی اردکانی بر کتاب المآثر و الآثار، ج۲، ص۷۴۸.
علی از کودکی استعداد شگرف خود را بروز داد و پدر به راهنمایی برخی علما فرزند شش ساله اش را راهی مکتب خانه کرد. او در نوجوانی و جوانی مقداری از مقدمات علوم دینی را در حوزه های قزوین فرا گرفت و عازم اصفهان گردید تا فقه و اصول فراگیرد. عمده تحصیل او که پانزده سال به درازا کشید، نزد علامه محقق، فقیه اصولی و دانشمند متتبع شیخ محمدتقی بن محمد رحیم بود. شیخ علاوه بر مبانی علمی، در مباحث عرفانی به سیر و سلوک پرداخت و در علم و تقوا شهرت یافت به گونه ای که در مجلس درسش حدود ۳۰۰ نفر حاضر می شدند. او در مسجد شاه (امام خمینی) اصفهان به تدریس و امامت جماعت می پرداخت و ملاعلی قزوینی این افتخار را به دست آورد که در محفل درسی استادش با شخصیت هایی چون میرزای شیرازی، شیخ محمد صاحب فصول، میر سید حسن مدرس و شیخ مهدی کجوری شیرازی آشنا شود. معروف ترین اثر شیخ محمد تقی، «هدایة المسترشدین فی شرح اصول معالم الدین» است و او با همین اثر شناخته می شود. شیخ در جمعه ۱۵ شوال ۱۲۴۸هـ. ق در اصفهان درگذشت و حجة الاسلام سید محمد شفتی با جمع زیادی از علما و اقشار مختلف مردم بر پیکرش نماز گذاردند و جسدش را در تکیه تخت فولاد اصفهان، دفن کردند.
رجال اصفهان در علم و عرفان ادب و هنر، دکتر سید محمد باقر کتابی، ص۹۵-۹۷.
ملا علی قزوینی پس از کسب کمالات علمی و اخلاقی به تدریس، تالیف، ارشاد مردم و صدور فتوا در قزوین مشغول شد. برخی از خواص و عده ای از مردم وی را به استادانش ترجیح می دادند. در این ایام شیخ حبیب الله رشتی به محضرش شتافت همراه با کثیری از شاگردان حوزه او را پرحرارت ساخت. آنان تحت تاثیر تقوا و فروتنی این شخصیت قرار گرفتند، به همین دلیل ترک حوزه قزوین به قصد اقامت در عتبات عراق برایشان بسیار دشوار بود.
اعیان الشیعه، سید محسن امین، ج۸، ص۳۰۰.
...

[ویکی فقه] در این نوشتار زندگی نامه تفضیلی فاضل قزوینی، آورده شده است. آیة الله ملا علی قزوینی زنجانی در قزوین متولد شد. وی یکی از علمای برجسته زنجان می باشد که خدماتی به مردم زنجان کرده است.
روستای قارپوز آباد از توابع قزوین، در منطقه ای کوهستانی و با طراوت قرار دارد. در این دهکده طایفه ای زندگی می کردند که علاوه بر کشاورزی و دامداری، در علاقه مندی به ارزشهای دینی و اهتمام به فضیلت های اخلاقی مشهور بودند و محمد قارپوز آبادی از جمله آنان است و فرزندش مولا گل محمد نام دارد. او در سال ۱۲۰۹هـ. ق. صاحب فرزندی شد که وی را به عشق مولایش امام امیرمؤمنان علیه السّلام علی نامید. این شخصیت بعدها به دلیل کسب مقامات علمی و معنوی با پیشوندهایی چون آخوند، مولا، علامه، فاضل و پسوندهایی نظیر قزوینی و زنجانی و قارپوز آبادی شهرت یافت.

پیشنهاد کاربران

بپرس