مقیاس رومیر

دانشنامه عمومی

مقیاس رومیر ( به فرانسوی: Réaumur scale ) به اختصار ( °Ré, °Re, °R ) یک یکای اندازه گیری دما است. [ ۱] در این مقیاس دمای ذوب یخ و جوش آب مد نظر بوده است که به ترتیب ۰ و ۸۰ در نظر گرفته شده اند. نام این مقیاس برگرفته از نام رنه آنتوان فرشول دو رئومور که این اندازه گیری را در سال ۱۷۳۰ معرفی کرد. [ ۲]
دماسنج رومیر به کمک الکل کار می کرد و دمای صفر آن را بر اساس دمای ذوب یخ تنظیم کرده اند و تیوبی که الکل در آن قرار داشت را به صورت یک هزارم درجه مدرج کرده اند. رومیر تغییرات حجم الکل در زمانی که آب به جوش می آمد را با عدد ۸۰ °Ré  — نمایش داد که در این درجه الکل ۸درصد منبسط تر می شد. وی الکل را به جای جیوه انتخاب کرد چون تغییرات حجمی آن بیشتر بود ولی این انتخاب باعث شد که دماسنج وی خیلی حجیم و بزرگ باشد و دمای جوش پائین الکل استفاده از آن را برای بسیاری از مصرف کنندگان محدود می کرد.
مقیاس رومیر در اروپا پرکاربرد شد به خصوص در فرانسه، آلمان و روسیه از آن بسیار استفاده می کردند و در آثار فیودور داستایفسکی، لئو تولستوی و ولادیمیر ناباکوف به آن استناد شده است. [ ۳] [ ۴] [ ۵] در دهه ۱۷۹۰ دولت فرانسه مقیاس سیلسیوس را برای دستگاه متریک انتخاب کرد و جایگرین مقیاس رومیر نمود[ ۲] ؛ با این وجود تا انتهای سده ۱۹ در بسیاری از نقاط اروپا از این مقیاس استفاده می شد. [ ۶]
در عصر مدرن از این مقیاس برای اندازه گیری دمای شیر استفاده می شود و در ایتالیا برای ساخت پنیر پارمیجانو و Grana Padano و پنیرهای آلپ سوئیس به آن استناد می گردد. [ ۷] در هلند از دمای رومیر برای پختن بعضی از شیرینی ها و دسرها استفاده می شود.
عکس مقیاس رومیرعکس مقیاس رومیر
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران