پنیر پارمیجانو

دانشنامه عمومی

پنیر پارمیجانو ( که پارمیژان یا پارمیزان یا پارمزان نیز گفته می شود ) پنیری ایتالیایی است که از ۲۲ تا ۲۴ کیلو شیر گاو تهیه می شود و ساختن آن ۸ ماه زمان می برد. پنیر پارمیجانوی نرسیده به عنوان پیش غذا ( اُردُور ) و مزه مصرف می شود و پنیر پارمیجانوی رسیده را به صورت رنده کرده یا پودرشده در برنج و سوپ و انواع پاستا یا ماکارونی استفاده می کنند.
«پارمیجانو» در زبان ایتالیایی، صفت برای شهر «پارما» است که در زبان فرانسوی «پارمِزان» گفته می شود.
یک کیلوگرم پنیر پارمیجانو معادل ۲۰ لیتر شیر تازه گاو ارزش غذایی دارد و از نظر پروتئین، کلسیم، فسفر و ویتامین بسیار غنی بوده و در عین حال درصد چربی آن نسبتاً پایین است. به دلیل طولانی بودن دورهٔ رسیدن آن بسیار آسان گوار است و از طرف بسیاری از پزشکان کودک توصیه می شود، مقداری پارمزان رنده شده با غذای کودکان مخلوط گردد. پنیر پارمیجانو غنی ترین پنیر از نظر پروتئین و با کمترین درصد کلسترول است، نرسیده و جوان آن را می توان به عنوان دسر با انواع میوه ها یا همراه آجیل سرو کرد، رسیده رنده شده آن را نیز به عنوان چاشنی در بسیاری از غذاهای خارجی و ایرانی استفاده نمود. [ ۱]
عکس پنیر پارمیجانوعکس پنیر پارمیجانو
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس