معراج در قران

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] معراج در قرآن. یکی از بحث های بسیار مهم مربوط به پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله وسلّم) بحث مربوط به معراج ایشان است که در قرآن کریم نیز مطرح شده است، در این مقاله کوتاه به بعضی از مباحث مربوط به این واقعه مهم اشاره می شود.
معنی «اسراء:» السری: سیر اللیل (سیر در شب) کلمه اسراء و سری که ثلاثی مجرد آن است به معنای سیر در شب است وقتی گفته می شود «سری و اسری» معنایش این است که فلانی در شب راه پیمود.
تعداد سیر به آسمان
آیا معراج یک مرتبه واقع شده یا بیشتر از یک مرتبه؟ از احادیث معتبره ظاهر می شود که معراج رسول اکرم (صلی الله علیه و آله وسلّم) چندین مرتبه واقع شده به گونه ای که علماء از حضرت صادق (علیه السّلام)، روایت کرده اند که حق تعالی حضرت رسول (صلی الله علیه و آله وسلّم) را صد و بیست مرتبه به آسمان برد و در هر مرتبه آن حضرت را در باب ولایت و امامت امیرالمؤمنین (علیه السّلام) و سایر ائمه طاهرین (علیهم السّلام) بیشتر از سایر فرائض تاکید و توصیه فرمود. که در میان این دفعات معراج معروف ترین و مشهورترین آن ها معراجی است که در قرآن کریم به آن تصریح شده و به نام «لیلة الاسراء» (شب اسراء) شهرت دارد.
ریشه لیلة الاسراء
اصل معراجی که به لیلة الاسراء معروف است از آیات کریمه و احادیث متواتره ثابت شده است بدین صورت که حق تعالی حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه و آله وسلّم) را در یک شب از مکه معظمه تا مسجدالاقصی و از آنجا به آسمان ها تا سدرة المنتهی و عرش اعلاء سیر داد و عجائب خلق سماوات را به آن حضرت نشان داد و رازهای نهانی و معارف نامتناهی به آن حضرت القاء فرمود و آن حضرت در بیت المعمور و تحت عرش به عبادت حق تعالی قیام نمود و با انبیاء، ملاقات کرد.
زمان معراج
...

پیشنهاد کاربران

بپرس