مصطفی اردستانی

دانشنامه اسلامی

[ویکی اهل البیت] سرلشکر خلبان شهید مصطفی اردستانی در سال 1328 در روستای قاسم آباد از توابع شهرستان ورامین دیده به جهان گشود. وی تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در شهرستان ورامین گذراند و پس از اخذ دیپلم در سال 1348 به خدمت سربازی اعزام شد.
اردستانی خدمت سربازی را به عنوان سپاه دانش در یکی از روستاهای اسفراین انجام داد. شرایط جغرافیایی منطقه در آن زمان برای کشت خشخاش مساعد بود و اهالی روستا به صورت فراگیر مبادرت به کشت آن می کردند اما اردستانی آنها را از این کار باز می داشت.
پس از انجام خدمت سربازی در سال 1350 وارد دانشکده خلبانی نیروی هوایی شد، پس از گذراندن مقدمات آموزش پرواز در ایران، به منظور تکمیل دوره خلبانی به کشور آمریکا اعزام شد و پس از اخذ دانشنامه خلبانی به ایران بازگشت و با درجه ستوان دومی در پایگاه چهارم شکاری دزفول به عنوان خلبان هواپیمای « اف 5» مشغول به خدمت شد.
مصطفی اردستانی در سال 1354 به عنوان یکی از خلبانان منتخب نیروی هوایی، برای انجام یک سری مسابقات تیراندازی با هواپیما عازم پاکستان شد. در بین خلبانان پاکستانی، سرگرد خلبانی بود که در جنگ بین هندوستان و پاکستان، چندین هواپیمای هندی را سرنگون ساخته بود و در آن زمان قهرمان نیروی هوایی پاکستان شناخته می شد. لذا با غرور خاصی راه می رفت و هنگام عبور از کنار دیگران، به اصطلاح به عالم و آدم فخر می فروخت.
سرانجام روز مسابقه فرا رسید. کلیه هواپیماها که برای مسابقه آمده بودند، پرواز می کنند. مصطفی که علیرغم جوانی، مهارت بالایی در پرواز داشت، تصمیم می گیرد در آسمان با سرگرد پاکستانی به یک نبرد هوایی آزمایشی بپردازد. نبرد هوایی شروع می شود و بعد از چند لحظه، در میان حیرت حاضران، مصطفی با چند مانور ماهرانه از سرگرد پاکستانی شات می گیرد. (شات یعنی هواپیما را طوری هدایت کنی که پشت سر هواپیمای دیگر قرار بگیرد و به عبارت بهتر، در تیررس باشد. در رشته خلبانی گرفتن شات یعنی هدف قرار دادن هواپیمای حریف.)
پس از پایان پرواز، سرگرد خلبان به نزد مصطفی - که در آن زمان ستوان دوم بود - می آید و می گوید:
مصطفی اردستانی با توجه به هوش بالا و به دلیل اندام ورزیده ای که داشت، به تدریج به یکی از بهترین خلبانان نیروی هوایی تبدیل شد. بعد از یک سال از این پایگاه به پایگاه ششم شکاری منتقل شد و تا سال 1356 در این پایگاه و بعضا در پایگاه چهارم شکاری دزفول، خدمت کرد.
با اوج گیری انقلاب شکوهمند اسلامی و حتی قبل از آن جزء نخستین خلبانان حزب اللهی بود که در به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی و آگاه کردن سایر قشرهای پرسنل نیروی هوایی نقش بسزایی داشت.

پیشنهاد کاربران

مصطفی اردستانی ( زاده ۱۱ دی ۱۳۲۸ پیشوا – درگذشته ۱۵ دی ۱۳۷۳ اصفهان ) سرتیپ خلبان نورثروپ اف - ۵ نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و معاون عملیات این نیرو طی سال های ۱۳۶۶ تا ۱۵ دی ۱۳۷۳ بود. اردستانی در ۱۵ دی ۱۳۷۳ در یک سانحه هوایی به همراه جمعی از مقامات ارشد نیروی هوایی در نزدیکی فرودگاه شهید بهشتی اصفهان کشته شد.
...
[مشاهده متن کامل]

وی در سال ۱۳۲۸ در روستای قاسم آباد شهر پیشوا از توابع شهرستان ورامین زاده شد. تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در پیشوا گذراند. در سال ۱۳۵۰ وارد دانشکده خلبانی نیروی هوایی شد. پس از گذراندن مقدمات آموزش پرواز در ایران، به منظور تکمیل دوره خلبانی به آمریکا اعزام گردید و پس از گرفتن دانشنامه خلبانی به ایران بازگشت و با درجه ستوان دومی در پایگاه چهارم شکاری دزفول به عنوان خلبان هواپیمای اف ۵ مشغول به خدمت شد. اردستانی در سال ۱۳۵۹ به عنوان افسر خلبان شکاری در پایگاه دوم شکاری تبریز مشغول به خدمت بود که جنگ ایران و عراق آغاز شد، وی در سال ۱۳۶۰ به عنوان فرمانده پایگاه پنجم شکاری ( امیدیه ) انتخاب شد. علاوه بر مسئولیتدفرماندهی، خود نیز شخصاً در پروازهای جنگی شرکت می جست. در سال ۱۳۶۳ به سمت معاون عملیاتی پایگاه دوم شکاری منصوب شد. پس از ۳ سال انجام وظیفه در این مسئولیت، در سال ۱۳۶۶ به عنوان مدیریت آموزش عملیات نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران منصوب شد. پس از درگذشت عباس بابایی، که معاونت عملیات نیروی هوایی را عهده دار بود، اردستانی به این سمت ( معاونت عملیات نیروی هوایی ) برگزیده شد و تا زمان درگذشت در ۱۵ دی ۱۳۷۳ عهده دار این مسئولیت بود. اردستانی در ۱۵ دی ۱۳۷۳ در یک سانحه هوایی به همراه منصور ستاری ( فرمانده وقت نیروی هوایی ) و جمعی از مقامات ارشد نیروی هوایی در نزدیکی فرودگاه شهید بهشتی اصفهان کشته شد. مصطفی اردستانی، در مدت زمان حضورش در جنگ ایران و عراق ۴۰۰ پرواز خارج از مرزهای ایران و در مجموع ماموریت هایش ۱۷۴۲ ساعت پرواز درون مرزی داشته است. همچنین بنابه گزارش ایسنا، او ۷۴ پرواز عملیاتی برون مرزی، ۱۷۹ پرواز گشت هوایی و ۱۵۰ پرواز عملیات پشتیبانی رزمی از نیروهای زمینی را انجام داده است. در سال ۱۳۶۸ در طی مراسمی به تعدادی از فرماندهان سپاه پاسداران و ارتش که نقش مهمی در عملیات های جنگ هشت ساله ایران و عراق داشتند؛ نشان های فتح ۱ و ۲ و ۳ داده شد و خلبان اردستانی از جمله خلبانان ارتش می باشد که دارای نشان فتح۲ —از نشان های نظامی جمهوری اسلامی ایران— است.

مصطفی اردستانی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/مصطفی_اردستانی

بپرس