مسمومیت با اکسیژن

دانشنامه عمومی

مسمومیت با اکسیژن ( به انگلیسی: Oxygen Toxicity ) بیماری است که به علت قرار گرفتن بیش از حد در معرض اکسیژن با فشار نسبی بالا بروز می نماید.
اکسیژن گازی حیاتی و مورد نیاز بدن ما است، اما وجود بیش از حد آن نیز می تواند سمی، خطرناک و باعث ( Oxygen Toxicity ) مسمومیت اکسیژن گردد. معمولاً این زمانی اتفاق خواهد افتاد که در طول غواصی از میزان مجاز فشار نسبی اکسیژن ۱٫۴ تا ۱٫۶ در گاز تنفسی خود تجاوز نموده باشید. تنفس اکسیژن خالص می تواند باعث مسمومیت اکسیژن CNS در عمق ۴۰ متری و بیشتر می شود.
دو نوع مسمومیت اکسیژن وجود دارد:
مسمومیت اکسیژن تنفسی، که موجب سوزش ریه ( احساس خارش و سوزاندن ) و سرفه می گردد.
مسمومیت اکسیژن سیستم عصبی مرکزی ( CNS ) که زمانی شروع می شود که فشار جزئی اکسیژن از ۱٫۴ ATA بیشتر است. علائم مسمومیت اکسیژن CNS شامل واکنش عضلانی ( کشش، لرزش ) ، تهوع، تشنج و بیهوشی است. شما می توانید ازCNS با غواصی در عمق و محدوده فشار نسبی اکسیژن کم تر از ۱٫۴ ATA، اجتناب کنید.
عکس مسمومیت با اکسیژنعکس مسمومیت با اکسیژنعکس مسمومیت با اکسیژن
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

مسمومیّت با اکسیژن (oxygen toxicity)
در پزشکی، آسیب های یاخته ای و عضوی ناشی از اکسیژن زیاد. برای جلوگیری از این مشکل، لازم است غلظت اکسیژن و مدت تجویز آن برای اهداف طبی محدود باشد. مقادیر زیاد اکسیژن در بالغان باعث تجمع مایع در ریه (خیز) و پرفشاری خون ریویمی شود. در نوزادان، اکسیژن فراوان ممکن است باعث تشنج و درپی آن، آسیب دستگاه عصبی مرکزی شود. تشکیل بنیان های آزاد شیمیایی عامل این آسیب هایند.

پیشنهاد کاربران

بپرس