مسجد ساروتقی

لغت نامه دهخدا

مسجد ساروتقی. [ م َ ج ِ دِ ت َ ] ( اِخ ) از بناهای عهد شاه عباس دوم در اصفهان. رجوع به اصفهان در ردیف خود شود.

دانشنامه آزاد فارسی

مسجد ساروتَقی
بنایی کوچک و زیبا از دورۀ صفوی در اصفهان، که در کنار بازارچه ای قرار دارد. بانی مسجد، اعتمادالدوله میرزا محمدتقی، مشهور به ساروتَقی ( ـ۱۱۵۵ق)، صدراعظم شاه صفی و شاه عباس دوم صفوی، بوده است. این مسجد صحنی کوچک با قاعدۀ هشت و نیم هشت، گنبدخانه ای در سوی جنوب شرقی، و شبستانی در شمال دارد. در میانۀ هریک از اضلاع اصلی صحن، ایوانی واقع است، و نماهای صحن، آجری و بی تزیین اند. ورود به گنبدخانه، برخلاف بیشتر مساجد، نه درامتداد محور قبله، بلکه عمود بر آن صورت می پذیرد. گنبدخانه، گنبد یک پوش مرتفعی بر فراز خود دارد که سطح داخلی آن پوشیده از نقاشی زرنگار زیبایی است. سردر ورودی مسجد، طاقی مقرنس با تزیین آجر و کاشی و خطوط بنّایی دارد، و بر کتیبۀ کمربند آن، نام شاه عباس صفوی خوانده می شود.

پیشنهاد کاربران

مسجد ساروتقی مربوط به دوره صفوی است و در اصفهان، بازارچه حسن آباد، کوی امامزاده واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۵ دی ۱۳۱۰ با شماره ثبت ۱۱۳ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این مسجد ساده و
...
[مشاهده متن کامل]
آجری است و نقاشیهای بی نظیری از سمت داخل گنبد دارد. هم اکنون این مسجدصرفاً برای ادای نماز باز می شود. محراب اندکی پایینتر از نمازخانه و خود نمازخانه اندکی بالاتر از حیاط که تقریباً هم اندازه خود نمازخانه و ساده است، می باشد.

مسجد ساروتقیمسجد ساروتقیمسجد ساروتقیمسجد ساروتقیمسجد ساروتقیمسجد ساروتقی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/مسجد_ساروتقی

بپرس