مرنگ
لغت نامه دهخدا
مرنگ. [ م َ رَ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان انزان بخش بندرگز شهرستان گرگان در 5 هزارگزی جنوب غربی بندرگز بین دو راهی بندر گزبهشهر و گرگان در دشت معتدل هوایی واقع و دارای 980 تن سکنه است. آبش از یک چشمه بزرگ و دو چشمه کوچک و محصولش برنج ، غلات ، پنبه ، کنجد، مختصر نیشکر و شغل مردمش زراعت است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 3 ).
فرهنگ فارسی
( اسم ) تشی .
نام قلعه ای در هندوستان
واژه نامه بختیاریکا
دانشنامه عمومی
مرنگ ( به انگلیسی: Meringue ) محصولی است که از به هم زدن سفیدهٔ تخم مرغ و شکر درست می شود و برای تهیهٔ شیرینی و کیک، یا تزئین آن ها به کار می رود. ادعا شده است که مرنگ اولین بار در کشور سوئیس و در دهکده مرینگن به وجود آمده است و نام مرنگ از نام شهر «مرینگن» گرفته شده است. کلمهٔ «مرنگ» اولین بار در سال ۱۷۰۶ در ترجمهٔ کتاب آشپز فرانسوی فرانسوا ماسیالوت در زبان انگلیسی ظاهر شد. به ازای هر سفیدهٔ تخم مرغ ۴۰ گرم شکر و برای قوی ترین و ثابت ترین مرنگ، قبل از زدن، برای هر سفیده تخم مرغ ۱/۸ قاشق چای خوری کرم تارتار اضافه می شود. شکری که در مرنگ استفاده می شود برای شیرین کردن مرنگ نیست بلکه ماده ای است که برای کمک به ایجاد و پایداری ساختار کف استفاده می شود. شکر آب دوست است و باعث استخراج آب از سفیده تخم مرغ می شود. با این کار شبکه پروتئینی سبکتر می شود و به استحکام و کشش کف می رسد. سه نوع مرنگ فرانسوی، سوئیسی و ایتالیایی انواع مرنگ را تشکیل می دهند. اگرچه سفیدهٔ تخم مرغ به عنوان یک منبع کم چرب، و دارای پروتئین بالا ازنظر تغذیه باارزش است، اما درصدی از مردم به علت ایجاد حساسیت قادر به خوردن سفیده نیستند. مرنگ یک ساختار پایدار نیست و در صورت نگهداری صحیح از ماندگاری کوتاه حدود دو هفته برخوردار است.
ادعا شده است که مرنگ اولین بار در کشور سوئیس و در دهکده مرینگن به وجود آمده است و نام مرنگ از نام این شهر گرفته شده است. این نظر مورد اعتراض فرهنگ انگلیسی آکسفورد است که بیان می کند مرنگ یک کلمه فرانسوی با ریشهٔ ناشناخته است. نام «مرنگ» برای این شیرینی برای اولین بار در کتاب آشپزی فرانسوا ماسیالوت در سال ۱۶۹۲ به چاپ رسید. [ ۱] کلمهٔ «مرنگ» اولین بار در سال ۱۷۰۶ در ترجمهٔ کتاب ماسیالوت در زبان انگلیسی ظاهر شد. در دو نسخه از نسخه های دست نویس انگلیسی در اوایل قرن هفدهم دستورالعمل هایی برای نوعی شیرینی مشابه با مرنگ وجود دارد، اگرچه در کتاب دستورالعمل هایی که توسط خانم النور فتیپلیس ( حدود ۱۵۷۰ - حدود ۱۶۴۷ ) از ناحیهٔ گلاسترشر[ ۲] در سال ۱۶۰۴ نوشته شده، مرنگ، «نان سفید بیسکیت» نامگذاری شده و حیوان اهلی نامی است که در دست نوشته های جمع آوری شده توسط لیدی راشل فن ( ۱۶۱۲ / ۱۳–۱۶۸۰ ) از نول هاوس[ ۳] ، ناحیهٔ کنت انگلستان به مرنگ داده شده است. هنوز هم در منطقه لوآره در فرانسه به مرنگی که به آرامی پخته می شود به دلیل سبک بودن و بافت پر مانند «حیوان اهلی» pets گفته می شود. [ ۴]
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفادعا شده است که مرنگ اولین بار در کشور سوئیس و در دهکده مرینگن به وجود آمده است و نام مرنگ از نام این شهر گرفته شده است. این نظر مورد اعتراض فرهنگ انگلیسی آکسفورد است که بیان می کند مرنگ یک کلمه فرانسوی با ریشهٔ ناشناخته است. نام «مرنگ» برای این شیرینی برای اولین بار در کتاب آشپزی فرانسوا ماسیالوت در سال ۱۶۹۲ به چاپ رسید. [ ۱] کلمهٔ «مرنگ» اولین بار در سال ۱۷۰۶ در ترجمهٔ کتاب ماسیالوت در زبان انگلیسی ظاهر شد. در دو نسخه از نسخه های دست نویس انگلیسی در اوایل قرن هفدهم دستورالعمل هایی برای نوعی شیرینی مشابه با مرنگ وجود دارد، اگرچه در کتاب دستورالعمل هایی که توسط خانم النور فتیپلیس ( حدود ۱۵۷۰ - حدود ۱۶۴۷ ) از ناحیهٔ گلاسترشر[ ۲] در سال ۱۶۰۴ نوشته شده، مرنگ، «نان سفید بیسکیت» نامگذاری شده و حیوان اهلی نامی است که در دست نوشته های جمع آوری شده توسط لیدی راشل فن ( ۱۶۱۲ / ۱۳–۱۶۸۰ ) از نول هاوس[ ۳] ، ناحیهٔ کنت انگلستان به مرنگ داده شده است. هنوز هم در منطقه لوآره در فرانسه به مرنگی که به آرامی پخته می شود به دلیل سبک بودن و بافت پر مانند «حیوان اهلی» pets گفته می شود. [ ۴]
wiki: مرنگ
جدول کلمات
پیشنهاد کاربران
شیرینی انگشت پیچ
انگشت پیچ که برخی به فنگلیش به مرنگ میگویند یک نوع خوردنی شیرین است که سوغات شهر همدان به شمار می آید. مواد اولیه انگشت پیچ را سفیدهٔ تخم مرغ، گزاَنگِبین ( ماده ای که از بوته گز به دست می آید ) ، گلاب، شکر و آب تشکیل می دهد و قنادها آن قدر آن را به هم می زنند تا ظاهر آن سفت شده و حالتی مانند عسل به خود بگیرد. این شیرینی بین ۱۰۰ تا ۱۳۰ سال است که در همدان تهیه می شود. در مورد زرده های باقی مانده نیز قنادهای همدانی فکری به حال آن کرده اند و این زرده ها را به حلوازرده تبدیل می کنند.
... [مشاهده متن کامل]
از لحاظ لغوی انگشت پیچ به هر چیز غلیظ و بسته ای که دور انگشت پیچد، مانند عسل، شیره، دوشاب گفته می شود. همچنین حلوای انگشت پیچ نیز وجود دارد که حلوایی است که از قند، زاج سفید، گزاَنگِبین، عرق بیدمشک، آبلیمو و هل تهیه می شود.
انگشت پیچ که برخی به فنگلیش به مرنگ میگویند یک نوع خوردنی شیرین است که سوغات شهر همدان به شمار می آید. مواد اولیه انگشت پیچ را سفیدهٔ تخم مرغ، گزاَنگِبین ( ماده ای که از بوته گز به دست می آید ) ، گلاب، شکر و آب تشکیل می دهد و قنادها آن قدر آن را به هم می زنند تا ظاهر آن سفت شده و حالتی مانند عسل به خود بگیرد. این شیرینی بین ۱۰۰ تا ۱۳۰ سال است که در همدان تهیه می شود. در مورد زرده های باقی مانده نیز قنادهای همدانی فکری به حال آن کرده اند و این زرده ها را به حلوازرده تبدیل می کنند.
... [مشاهده متن کامل]
از لحاظ لغوی انگشت پیچ به هر چیز غلیظ و بسته ای که دور انگشت پیچد، مانند عسل، شیره، دوشاب گفته می شود. همچنین حلوای انگشت پیچ نیز وجود دارد که حلوایی است که از قند، زاج سفید، گزاَنگِبین، عرق بیدمشک، آبلیمو و هل تهیه می شود.
مِرِنگ mereng در گویش بهبهانی، گونه ای بیماری ویژه ی پرندگان ( به ویژه کبوتر و مرغ و. . . ) است که به مرگ منتهی می شد.
مرنگ merengدرگویش بختیاری به چم سرماخوردگی است.