مرزیکلا

فرهنگ فارسی

دهی از دهستان بابل کنار بخش مرکزی شهرستان شاهی . دارای ۳۵٠ تن سکنه . محصول : برنج نیشکر غلات کتان صیفی ابریشم . صنایع دستی زنان : بافتن پارچه های ابریشمی و نخی .

گویش مازنی

/marzi kelaa/ از توابع بابل کنار بابل

دانشنامه عمومی

مرزی کلا از شهرهای کوچک استان مازندران و مرکز بخش بابل کنار شهرستان بابل است. شهر مرزی کلا در جنوب شهرستان بابل واقع شده است[ ۲] مردم مرزی کلا از قومیت طبری هستند[ ۳] و به زبان مازندرانی[ ۴] گویش می کنند. این شهر در بیست کیلومتری جنوب شهر بابل و در مرکز بخش بابلکنار واقع است و به عنوان پل ارتباطی به جاده ی فیروزکوه، در منطقه ی کوهستانی و جنگل های کنار بابلرود، به شمار می رود. [ ۵] جادهٔ گنج افروز ( بابل کنار ) از این شهر می گذرد و امتداد آن از جنوب به شهرستان سوادکوه شمالی ( شیرگاه ) و جاده سوادکوه به تهران متصل می شود. [ ۲] رودخانه بابل رود که از کوه های سوادکوه سرازیر می شود از کنار این شهر عبور کرده و با گذر از روستاهای متعدد و عبور از شهرهای بابل و بابلسر به دریای مازندران می ریزد.
عمده شغل مردم شهر مرزیکلا به مانند روستاهای مجاور کشاورزی است. در سال ۱۳۴۷ به همت شهر شهبانو فرح دیبا ( آخرین همسر محمدرضا پهلوی، دومین پادشاه از خاندان پهلوی ) ) ، زایشگاهی در مرزیکلا تأسیس شد که تا به امروز خدمات بهداشتی شایانی به مردم منطقه نموده است. امروزه این زایشگاه تبدیل به بیمارستان ( بیمارستان هفده شهریور مرزی کلا ) شده که با همت اهالی شهر و روستاهای مجاور، قرار است بخشهای مختلفی نظیر آزمایشگاه و … جهت رفاه حال مردم به آن اضافه گردد. [ نیازمند منبع]
شهر مرزی کلا، شامل چهار محله مرزی کلا، پیتکا، رییس کلا و سیادرکا است.
بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت این شهر برابر با ۸۶۸ نفر جمعیت بوده است. [ ۶] مردم مرزیکلا به زبان مازندرانی گویش می کنند. [ ۷]
عکس مرزیکلاعکس مرزیکلا
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

مَرْزیکَلا
شهری در استان مازندران، شهرستان بابل، و مرکز اداری بخش بابل کنار. با ارتفاعی حدود ۹۰ متر، در منطقه ای جنگلی، در ۳۷کیلومتری جنوب غربی ساری و ۲۰ کیلومتری جنوب شرقی بابل، در کوه پایۀ شمالی البرز، سر راه بابل به شیرگاه، قرار دارد. رودخانۀ بابل از کنار این شهر می گذرد. اقلیم آن معتدلِ مایل به گرم و نیمه مرطوبو جمعیت آن ۵۲۵ نفر است (۱۳۸۵).

پیشنهاد کاربران

روستای "سیادرکا" یکی از چهار روستایی است که تشکیل دهنده چهار محله فعلی شهر "مرزی کلا" را تشکیل می دهد. به زبان مازنی روستای سیادرکا به " سودرکا / soderka " مشهور بوده و نامیده می شود.

بپرس