مراکز اموزشی هنر

دانشنامه آزاد فارسی

مراکز آموزشی هنر. ادارۀ کل آموزش و پژوهش هنری از واحدهای تابع وزارت فرهنگ و هنر (و بعد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) در ۱۳۴۳ش با هدف ترویج و توسعۀ فعالیت های هنری همچون نقاشی، مینیاتور، گرافیک و موسیقی تأسیس شد. این واحد نظارت بر آموزش هنری در هنرستان ها و مراکز آزاد و خصوصی را برعهده دارد. بخش هنرستان ها شامل هنرستان هنرهای تجسمی (نقاشی، مینیاتور و گرافیک) و هنرستان موسیقی (مرکز سرود و آهنگ های انقلابی) است، که مراکز آن در تهران، اصفهان، یزد، تبریز، کرمانشاه و کرمان فعال است. فرهنگسرای نیاوران نیز از واحدهای تابعۀ این اداره است. رشتۀ هنرهای نمایشی این مجموعه شامل دو شاخۀ بازیگری و کارگردانی و ادبیات نمایشی است. در ۱۳۶۲ مجتمع فرهنگ و هنر اسلامی، به منظور آموزش و تولید تخصصی سینما با سه واحد آموزش، تحقیقات و تولید تشکیل شد.
دانشگاه هنر. در ۱۳۶۲، پس از انقلاب فرهنگی، از ادغام دانشکدۀ هنرهای دراماتیک، دانشکدۀ هنرهای تزیینی، دانشگاه فارابی، مدرسۀ عالی موسیقی، هنرستان ملی موسیقی و مدرسۀ عالی ساختمان، که پیش از انقلاب تأسیس شده بودند، با نام مجتمع دانشگاهی هنر به وجود آمد، و در ۱۳۶۹ با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی به دانشگاه هنر تغییر نام داد.
دانشکدۀ هنرهای تجسمی و کاربردی. بخش اصلی رشته های مختلف هنریِ دانشگاه هنر را در خود متمرکز ساخته، که شامل رشته های گرافیک، نقاشی، عکاسی، صنایع دستی، طراحی صنعتی، مرمت آثار تاریخی، طراحی و چاپ پارچه و موسیقی است.
دانشکدۀ سینما و تئاتر. از هستۀ اصلی دانشکدۀ هنرهای دراماتیک، که در ۱۳۴۳ تأسیس شده است. گزینش دانشجو در این دانشکده تابع نظام آموزش عالی و دانشگاه هنر است. گرایش های رشتۀ سینما در این دانشکده عبارت اند از کارگردانی، تدوین، فیلم برداری، و فیلم نامه نویسی، و گرایش های رشتۀ تئاتر عبارت اند از کارگردانی، نمایش نامه نویسی و طراحی صحنه و لباس.
مرکز اسلامی آموزش فیلم سازی (باغ فردوس). در ۱۳۶۱ تأسیس شد. در آیین نامۀ آموزشی و انضباطی مرکز دربارۀ هدف از تأسیس آن تأکید شده: «مرکز اسلامی آموزش فیلم سازی مؤسسه ای است که در بطن انقلاب اسلامی و با توجه به نیازهای فرهنگی و هنری جمهوری اسلامی ایران به منظور پرورش نیروی متخصص برای سینمای کشور پدید آمد تا پایه گذار سینمایی اصیل، نجیب و مردمی و پای بند به اصول اعتقادی اکثریت ملت مسلمان ایران یعنی اسلام باشد».
دانشکدۀ صدا و سیما. در ۱۳۴۸ با نام مدرسۀ عالی تلویزیون و سینما افتتاح شد، و در ۱۳۶۶ به نام مرکز آموزش رادیو و تلویزیون ملی ایران، برای آموزش کارکنان رادیو و تلویزیون، فعالیت مجدد خود را آغاز کرد. در این دانشکده رشته های تولید (شامل برنامه سازی تلویزیونی، انیمیشن، گرافیک و فیلم سازی در تلویزیون) و فنی (شامل ویدئو و فرستنده) تدریس می شود.
دانشکدۀ هنر (دانشگاه آزاد). در رشته های نقاشی، گرافیک، معماری و نمایش از طریق کنکور سراسری دانشجو می پذیرد.
دانشکدۀ هنر (دانشگاه الزهرا). رشته های این دانشکده شامل طراحی صنعتی، ارتباط تصویری (گرافیک)، صنایع دستی و طراحی لباس و چاپ پارچه است.
دانشگاه سوره. در ۱۳۷۲ با مشارکت حوزۀ هنری سازمان تبلیغات اسلامی آغاز به کار کرد.

پیشنهاد کاربران

بپرس