مراسم تابوت

دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] مراسم تابوت یا تابوئیک یکی از شیوه های سوگواری امام حسین(ع) و واقعه عاشورا در شهر میانگ کابائو در کشور اندونزی. مراسم تابوئیک هر ساله از یکم تا دهم محرم در این شهر برگزار می شود. در این مراسم تابوت های عظیم توسط عزاداران حسینی به سوی ساحل دریا حمل می شود و همزمان برخی امور سوگوارانه انجام می گیرد و در نهایت «تابوئیک» به دریا انداخته می شود. این مراسم اختصاصی به شیعیان ندارد و شمار زیادی از اهل سنت نیز در آن مشارکت دارند.
این مناسک توسط سربازان شیعه ای که در دوران حکومت بریتانیایی ها در شبه قاره هند، در اندونزی ساکن شده بودند، در این منطقه رواج پیدا کرده است.
مراسم تابوئیک، حمل تابوت های نمادین و در پایان، انداختن آن به دریاست. این تابوت که «تابوئیک» نام دارد، با ارتفاعی بیش از ۱۰ متر، از چوب بامبو، خیزران و کاغذ ساخته شده است. گاه تابوئیک از نوعی چوب سخت، پارچه، کاغذهای رنگی و حتی از طلا ساخته می شود. در نوک تابوت ساخته شده، نمادی از بُراق (اسب تیزرو) قرار دارد.

پیشنهاد کاربران

تابوئیک یا تابوت یکی از اصلی ترین مراسم سنتی مربوط در ماه محرم در اندونزی است.
در مناطقی چون پاری مان در غرب سوماترا، بنگکولو وپی دی در آچه، گرسیک و بانیوانگی و چند نقطهٔ دیگر در جزیرهٔ جاوه، مراسم مختلفی در طول ماه محرم وجود دارد. در جزیرهٔ سوماترا به عزای حسینی ذکر «تابوت» گفته می شود و محرم در جزیرهٔ جاوه ماه «سورآ» ( عاشورا ) و در منطقهٔ آچه در سوماترا «ماه حسن و حسین» و در غرب سوماترا مردم پادانگ در منطقهٔ ۶ سیانگ کابائو آن را ماه «تابوئیک» ( تابوت ) می نامند.
...
[مشاهده متن کامل]

ذکر شهادت و خاطرهٔ حسین بن علی در این مناطق همراه با برپایی مراسمی در قالب نمادهایی چون «تابوت»، پختن اقسام غذا و غیر آن هاست. در دههٔ اول محرم مردم شهرهای مختلف جاوه و سوماترا غذای مخصوصی آماده می کنند که در جاوه بوبورسوآ نامیده می شود. این غذای مخصوص که شبیه آش ایرانی است، شامل نخود و برخی غلات همانند گندم، جو، ذرت و شیر است که با برخی ادویه ها تزئین می شود. این غذا را در روز عاشورا بین مردم فقیر، همسایگان و دوستان و اعضای خانواده به نام و یاد حسن بن علی که به گمان این که وی نیز در روز عاشورا در کربلا کشته شده است، توزیع می کنند. در آچه این غذا کانجی عاشورا، یعنی غذای عاشورا خوانده می شود، و آن را از گندم، شیر، شکر، حبوبات و برخی از میوه ها مانند انبه، انار و موز تهیه می کنند. این غذا را نیز پس از تهیه، به مساجد یا مراکز دینی و فرهنگی روستا یا شهر برده و بین مردم توزیع می کنند.
در جاوه در روز عاشورا «شوروا» می پزند و به یاد حسن بن علی و حسین بن علی آن را به دو رنگ سرخ و سفید تهیه می کنند، آنگاه فرزندان کوچک و اطفال را جمع کرده تا یتیمی و غم اهل بیت در روز عاشورا را تصویر کرده باشند.
در میان مردم آچه این اعتقاد وجود دارد که انجام اموری همانند ازدواج، کارهای مهم تجاری، کاشت یا درو محصول موجب هتک حرمت ماه محرم می شود و هر کس که در این ایام به این امور اشتغال ورزد به رویدادهای ناگواری دچار خواهد گردید.
در پی دی در استان آچه مردم محلی به همراه مهاجرین هندی تابوتی چوبی را که با کاغذهای رنگارنگ تزئین شده و بر روی آن نقاشی قبر حسین بن علی تصویر شده است بر دوش می کشند و این تابوت را تمام روز به حرکت درآورده و در شهر گردش می دهند و در عصر عاشورا آن را به دریا می اندازند.

مراسم تابوتمراسم تابوتمراسم تابوتمراسم تابوتمراسم تابوتمراسم تابوت
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/مراسم_تابوت

بپرس