مدرسه مصطفویه

دانشنامه عمومی

مدرسه مصطفویه بستک، یکی از مدارس قدیمی ایران مربوط به اواخر دوره قاجاریه - پهلوی است که در شهر بستک، استان هرمزگان قرار دارد. این اثر در تاریخ ۷ مهر ۱۳۸۱ با شمارهٔ ثبت ۶۱۰۸ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. [ ۱] [ ۲]
ساخت مدرسه مصطفویه که یکی از قدیمی ترین مدارس ایران به شمار می رود[ ۳] در سال ۱۳۰۲ خورشیدی شروع شده و در سال ۱۳۰۴ پایان یافته است.
این مدرسه که در محل تقاطع خیابان قدیم و خیابان مصطفویه شهر بستک قرار دارد، از زمان ساخت تاکنون پیوسته مورد استفاده قرارگرفته و چندین نسل به طور متوالی در آن تحصیل کرده اند. طی این سال ها بارها احیا و بازسازی شده و گاهی الحاقاتی بدان افزوده شده است.
مدرسه تاریخی مصطفویه در سال ۱۳۸۱ با شماره ۶۱۰۸ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
در سردر مدرسه کتیبه ای است که تاریخ ذیحجه ۱۳۴۳ هجری قمری را نشان می دهد که احتمالاً مربوط به زمان بازسازی بنا است. بانی مدرسه شخص خیری به نام حاج شیخ مصطفی بن شیخ عبداللطیف العباسی است که نام وی در کتیبهٔ سر در مدرسه دیده می شود.
مدرسهٔ مصطفویه قدیمی ترین مدرسهٔ ساخته شده در شهر بستک است و اکثر ریش سفیدان و دانشمندان منطقهٔ بستک از اولین دانش آموختگان این مدرسه هستند.
این مدرسه در حدود یک قرن پیش ( ۹۴سال ) است که در بستک ساخته شده و از اولین مدارس دولتی ایران بوده است و با توجه به قدمت آن، هنوز پابرجا است و شاگردان بسیاری را در خود پرورش می دهد.
بعضی از قسمت های مدرسه بر اثر گذشت ایام فرسوده شده و از بین رفته است. بخش جنوبی مدرسه هنوز سالم و پابرجا باقی مانده است.
درب چوبی که ماه و ستاره برآن حکاکی شده زینت بخش دفتر مدرسه است. دودکش های آشپزخانه مدرسه که روزگاری مورد استفاده قرار می گرفت هنوز باقی مانده است.
در زمین لرزه ۱۲ دی ماه ۱۳۹۲در شهر بستک، برخی آثار تاریخی این شهر همچون مدرسه مصطفویه، خانه تاریخی کاظم و خانه صولت آسیب دیدند. [ ۴] مرمت مدرسه مصطفویه حدود یک سال و نیم طول کشید و از مهر ۱۳۹۴ مجدداً فعالیت این مدرسه آغاز شد. [ ۵]
مولوی عبدالله مدیر مدرسه مصطفویه بستک
با شروع به کار مدرسه مصطفویه در سال 1304خورشیدی مدیری به نام مولوی عبدالله فوق لیسان ادبیات و ریاضیات پرفسوری به تمام معنی بود از هند استخدام و به بستک اعزام گردید.
عکس مدرسه مصطفویهعکس مدرسه مصطفویهعکس مدرسه مصطفویه
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس