محمد مجتهد شبستری

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] محمد مجتهد شبستری از شخصیت ها واساتید معاصر در زمینه الهیات و معارف اسلامی ، بخصوص فلسفه ، عرفان و کلام اسلامی هستند.
محمد مجتهد شبستری در سال ۱۳۱۵ در شبستر ( آذربایجان شرقی ) چشم به جهان گشود. وی در ۵ سالگی به اتفاق خانواده برای سکونت به تبریز منتقل شد. پدرش مرحوم آیت الله حاج میرزا کاظم از فقیهان مبارز دوران استبداد رضاخانی بود.وی پس از پایان تحصیلات از حوزه نجف اشرف، مدتی در شبستر رحل اقامت افکند. سپس ده سال آخر عمرش را مقیم تبریز شد و از عالمان طراز اول شهر به شمار می آمد. جدش مرحوم ملا علی اشرف از علمای بزرگ آذربایجان بوده اند.
دوران تحصیل
در سال ۱۳۳۰ برای تحصیل در علوم اسلامی وارد حوزه علمیه قم گردید. مدت ۱۸ سال در این حوزه به تحصیل و تحقیق در فلسفه و کلام اسلامی، فقه و اصول و تفسیر پرداخت و در بالاترین سطوح حوزوی تحصیلات خود را به پایان رساند. وی می گوید: در سال های پایانی دوره تحصیلم در قم ، نشریاتی، منتشر می شد و در آن نشریات، سعی می شد، معارف اسلامی به صورت قابل قبول، برای نسل تحصیل کرده مملکت عرضه شود که معروفترین آنها، مجله مکتب اسلام و فصلنامه و سالنامه مکتب تشیع بود و من عضو هیئت تحریریه مجله مکتب اسلام بودم.
فعالیتها
...

پیشنهاد کاربران

محمد مجتهد شبستری ( ۱۳۱۵ در شبستر ) فیلسوف، فقیه، پژوهشگر علوم قرآنی و کارشناس الهیات تطبیقی است. وی از نخستین اشخاصی است که پای تحلیل های هرمنوتیک به ادبیات دینی ایران را باز کرد. دیدگاه ها و آثار وی در این زمینه بحث های زیادی را برانگیخته است.
...
[مشاهده متن کامل]

مجتهد شبستری مدیر مرکز اسلامی هامبورگ از سال ۱۳۴۸ تا ۱۳۵۷ و نیز نماینده دوره نخست مجلس شورای اسلامی بود. او درجه استاد تمام ( پروفسور ) دانشکده الهیات دانشگاه تهران در رشته های کلام تطبیقی، تاریخ ادیان و تاریخ عرفان را دارد.
محمد مجتهد شبستری در سال ۱۳۱۵ در شبستر در استان آذربایجان شرقی چشم به جهان گشود. پدرش «میرزا کاظم» از فقیهان سرشناس آذربایجان و مخالف دودمان پهلوی بود. وی در ۵ سالگی به همراه خانواده برای سکونت به تبریز کوچ کرد.
در سال ۱۳۳۰ برای تحصیل در علوم اسلامی وارد حوزه علمیه قم شد و به مدت ۱۸ سال در این حوزه به تحصیل و پژوهش در فلسفه و کلام اسلامی، فقه و اصول و تفسیر پرداخت و در بالاترین سطوح حوزوی تحصیلات خود را به پایان رساند. در این دوران وی علاوه بر فراگیری مقدمات علوم اسلامی، تحصیلات و مطالعات خود را در رشته های ادبیات عرب، فقه، اصول فقه، فلسفه، کلام، و تفسیر قرآن ادامه داد. او دوره سطح را در حدود هشت سال گذراند و پس از آن در دوره های درس خارج فقه و اصول استادان و مراجع وقت شرکت کرد.
مجتهد شبستری در پایان دههٔ ۱۳۳۰ خورشیدی در تجربه و دغدغه ای مشترک با امام موسی صدر نخستین نشریه دینی را با رویکرد نمایاندن صورت انسانی و عقلانی اسلام با نام درس هایی از مکتب اسلام منتشر کرد.
او خود می گوید:
در سال های پایانی دوره تحصیلم در قم، نشریاتی، منتشر می شد و در آن نشریات، سعی می شد معارف اسلامی به صورت قابل قبول برای نسل تحصیل کرده مملکت عرضه شود که معروفترین آنها مجله مکتب اسلام و فصلنامه و سالنامه مکتب تشیع بود و من عضو هیئت تحریریه مجله مکتب اسلام بودم.
مجتهد شبستری می گوید: «مرحوم بهشتی به خاطر آشنایی که با من داشتند از من خواستند: به آلمان بروم و سرپرستی مرکز اسلامی هامبورگ را بپذیرم. من این پیشنهاد را پذیرفتم. در سال ۱۳۴۸ بود که به آلمان رفتم. ده سال، سرپرستی مرکز اسلامی هامبورگ را بر عهده داشتم. نزدیک به یک سال قبل از پیروزی انقلاب ۱۳۵۷ به ایران بازگشتم. »

محمد مجتهد شبستری
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/محمد_مجتهد_شبستری