محمدعلی حیدری

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] نهاوند، شهرستان تاریخی در استان همدان است که از قدمتی چندین هزار ساله برخوردار است. نبرد معروف نهاوند، در این منطقه واقع شد. در این شهر، عالمان زیادی پا به عرصه وجود نهاده اند که خدمات بسیار زیادی به دین و جامعه اسلامی عرضه کرده اند. عده ای از آنها عبارتند از: آیات عظام فرید نهاوندی، محمد نهاوندی، عبدالرحیم نهاوندی، ابوالعباس نهاوندی، شیخ علی اکبر نهاوندی ، شهید علی قدوسی و شهید محمدعلی حیدری نهاوندی که در این نوشتار به شرح زندگی وی می پردازیم.
شهید آیة الله محمدعلی حیدری در سال ۱۳۱۵ش. در یک خانواده روحانی در شهر خون و قیام قم دیده به جهان گشود. پدرش آیة الله شیخ محمد ولی حیدری، از عالمان برجسته و پر نفوذ منطقه غرب لرستان و مادر گرامی اش بانو خدیجه بیگم از سادات شریف بود.
خاندان
پدر شهید حیدری از عالمان بزرگ و معاصر شهر نهاوند است. محمدولی حیدری پس از تحصیلات مقدماتی در شهرستان کرمانشاه، در سال ۱۳۴۰ق. به نجف اشرف عزیمت کرد و در جوار مرقد شریف امام علی علیه السّلام به تحصیل پرداخت. وی بعد از تحصیل در نجف اشرف، به قم عزیمت کرد و به تدریس مشغول شد و از درس آیة الله شیخ عبدالکریم حائری، نیز استفاده کرد و پس از وفات حائری یزدی از درس آیة الله سید محمدتقی خوانساری بهره مند شد و در خلال توقف در قم، مدت دو سال از طرف آیة الله حائری برای اداره امور مذهبی و تبلیغ به هرسین، واقع در استان کرمانشاه عزیمت کرد. شیخ محمدولی، بعد از تکمیل تحصیلات عالی و نیل به مقام اجتهاد ، در سال ۱۳۶۸ق. به درخواست مردم نهاوند، به این شهر مهاجرت کرد و ادامه زندگی خود را در آن جا سپری کرد و به انجام وظایف دینی و مذهبی پرداخت. خدمات برجسته مذهبی و اجتماعی شیخ محمدولی حیدری در شهرستان نهاوند و روستاهای اطراف آن، در طی ۲۵ سال حضور وی در آن شهر، بر کسی از اهالی آن منطقه پوشیده نیست. وی در دوران حضورش در نهاوند، مساجد بزرگی را احیا کرد و خدمات زیادی ارائه کرد که نمونه هایی از آنها عبارتند از: ۱. در سال ۱۳۳۵ش. اقدام به ساخت و تاسیس مدرسه علمیه ای برای سکونت و تحصیل طلاب و مبلغین اعزامی به نهاوند کرد. ۲. در شهر نهاوند، با همکاری مردم حسینیه ای ساخت که در آن زمان، در منطقه غرب کم نظیر بود. ۳. تبلیغات مؤثر و مفید وی در این شهر موجب شد که مفاسد اخلاقی در این شهر به حداقل کاهش یابد. ۴. مبارزه با فرقه ها و مکاتب منحرف به ویژه بهاییت که بر اثر آن، اکنون بهاییت به کلی ریشه کن شده است و اثری از آن عقاید وجود ندارد. ۵. رسیدگی به وضع مبلغینی که برای تبلیغ به نهاوند می آمدنداز جهت رفاه و آسایش آنها.
آثار علمی
۱. تنبیهه الغافلین و ارشاد الجاهلین. ۲. خلاصة البیان فی احکام النسوان. ۳. دیوان شعر (خطی). شیخ محمدولی حیدری در سال ۱۳۹۴ق. در شهرستان نهاوند به دیار حق شتافت و در حسینیه ای به نام جوانان ـ که خود آن را ساخته بود ـ دفن شد.
شهادت برادر
...

پیشنهاد کاربران

محمدعلی حیدری ( زاده بهمن ۱۳۶۸ تهران ) روزنامه نگار، مدیر روابط عمومی و پژوهشگر است.
محمدعلی حیدری فارغ التحصیل رشته «چندرسانه ای» از دانشگاه معماری و هنر پارس است. او فعالیت مطبوعاتی خود را از سال۱۳۸۷ به صورت پراکنده در برخی از روزنامه ها آغاز کرد. حیدری عضو انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی ایران، عضو انجمن سراسری روزنامه نگاران، عضو صندوق اعتباری هنر و عضو فدراسیون بین المللی روزنامه نگاران است. او در ششمین جشن نوشتار سینمای ایران سال ۱۳۹۸ نامزد دریافت جایزه بهترین یادداشت شد.
...
[مشاهده متن کامل]

• کتاب گفتگوهای سینمایی سیدمحمد بهشتی ( جلد اول )
• کتاب سرگذشت لابراتوارها در سینمای ایران
• کتاب سینمای دهه شصت؛ از نگاه مدیران سینمایی
• کتاب سینمای دهه شصت ایران؛ از نگاه منتقدان
• کتاب از نگاه سینماگران دهه ۶۰
• کتاب گفتگوهای سینمایی سیدمحمد بهشتی ( جلد دوم )
• کتاب گفتارهای سینمایی فخرالدین انوار
• کتاب «رازهای جدایی: سینمای اصغر فرهادی» نوشته سعید عقیقی ( مجری طرح )
• کتاب «مصاحبه های برادران کوئن» با تدوین ویلیام رادنی آلِن و سرویراستاری پیتر برونت، با ترجمه روبرت صافاریان ( مجری طرح )
• کتاب «زیر پوست قصه ها» ( مجری طرح )
• مدیر روابط عمومی شهرکتاب فرشته ( ۱۳۹۸ - ۱۳۹۳ )
• مدیر روابط عمومی جایزه فرشته ( دوره اول تا پنجم )
• مدیر روابط عمومی حراج تهران ( دوره دهم تا سیزدهم )
• مدیر روابط عمومی موسسه فرهنگی هنری هنر فردا ( ۱۴۰۲ - ۱۳۹۸ )
• مدیر ارتباط با رسانه مجموعه فرهنگان ( ۱۴۰۱ )
• سردبیر سایت خبری ICN ( ۱۳۹۵ - ۱۳۹۸ )
• نکاتی درباره نسبت سینمای ایران و جشنواره های جهانی/جنگل پنهان در ازدحام درختان! یادداشت منتشر شده در خبرگزاری ایسنا
همه چیز از نیاز به تایید می ­آید؛ آدمیزاد که رخت و لباسش را نو می ­کند، می­ خواهد که تماشایش کنند. هیچ هم بد نیست این کار. دولت که زمانی متولی و همه­ کاره ­ی سینما بود، بعد از عبور از طوفان ­های سال­های آغازین دهه­ ی شصت، بادبان هایش را برای کمی آن­ سوترک برافراشت و سینمایی که در ایران تثبیت شده، جا افتاده بود، رفته ­رفته می ­رفت که میراثی از خود به جا بگذارد. بنابراین چیزی از ایران به صورت رسمی به آن­ سوی آب­ ها عرضه شد که اگرچه تصویر رنج بود اما کسی را نمی ­رنجانید.

محمدعلی حیدری
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/محمدعلی_حیدری_(روزنامه‌نگار)

بپرس