محمد در قران

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] محمد در قرآن. در میان مقدمات اجتماعی، هیج مقامی ارزشمندتر و در عین حال پیچیده تر از منصب رهبری نیست و تا فردی دارای مجموعه ای از کمالات و سجایای انسانی و محاسن اخلاقی نباشد، نمی تواند شایسته این مقام گردد، و به دیگر سخن: رهبر باید دارای توده ای از خوبی های متضاد باشد که در هر مناسبتی از آنها بهره بگیرد مثلا قاطعیت را با دوراندیشی، درستی را با نرمی، شکوه را با درویشی، خوش بینی را با احتیاط لازم، به هم آمیزد، و با روانشناسی و موقع شناسی کامل در هر فرصتی ابزار مناسب آن را به کار گیرد. بر همین است پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله وسلّم) به عنوان رهبر بزرگ بشریت و سرور هستی باید ویژگی هایی داشته باشد که به برخی از آن ها اشاره می شود.
رهبری پیامبر گرامی (صلی الله علیه و آله وسلّم) به خاطر جهانی بودن آن از یک طرف، و خاتم و آخرین سفیر بودن او از طرف دیگر، با دشواری های فراوانی همراه بود، اقوامی که هدایت آنها را بر عهده گرفته بود، از نظر فرهنگ و تمدن آگاهی و بینش، اخلاق و انضباط، در یک سطح نبودند، خود این اختلاف، امواجی از مشکلات را در طریق رهبری او پدید آورده بود خداوند به خاطر پیروزی بر این سختی ها او را با استعدادی بس فراوان که مظهر مجموعه ای از کمالات انسانی بود، آفرید و پس از چهل سال تربیت زیر نظر بزرگ ترین فرشته از فرشتگان جهان (و لقد قرن الله به من لدن ان کان فطیما اعظم ملک من ملائکته یسلک طریق المکارم و محاسن اخلاق العالم لیله و نهاره)، او را برای رهبری برگزید. در پرتو اندیشه های حکیمانه، و علاقه به هدف و دلسوزی بر امت، مشکلات را حل کرده و تمدنی را پی ریزی کند که برای آن تا کنون نظیری دیده نشده است. خدا در قرآن با بیانی زیبا به کمالات روحی و علل پیروزی او در معرکه رهبری اشاره می نماید چه بهتر که در این بحث با صفات برجسته این شخصیت الهی آشنا شویم.
← علاقه و دلسوزی به هدف
پیامبر اسلام؛ پیامبر اسلام در قرآن؛ تفسیر پیامبر اکرم؛ قصص دوران پیامبر اکرم؛ نبوت پیامبر اکرم.

پیشنهاد کاربران

نام محمد پیامبر اسلام در قرآن با عنوان محمد ۴ بار و با عنوان احمد ۱ بار آورده شده است. احمد در سوره صف آیه ۶ و محمد در سوره های سوره آل عمران آیه ۱۴۴ و سوره احزاب آیه ۴۰ و سوره محمد آیه ۲ و سوره فتح آیه ۲۹ آمده است. عباراتی چون رسول الله، الرسول، امی و غیره نیز در قرآن آمده است. و یک سوره هم به نام محمد در قرآن آمده است.
...
[مشاهده متن کامل]

در سوره آل عمران آیه ۱۴۴ آمده است: «محمد صلی الله علیه و آله فرستاده خدا بود و پیش از او فرستادگان دیگری نیز بودند، آیا اگر او بمیرد یا کشته شود شما به عقب برمی گردید؟ ( و با مرگ او اسلام را رها کرده به دوران کفر و بت پرستی بازخواهید گشت؟ ) و هر کس به عقب بازگردد هرگز ضرری به خدا نمی زند، و بزودی شاکران را پاداش خواهیم داد. »
در سوره احزاب آیه ۴۰ آمده است: «محمد پدر هیچ یک از مردان شما نیست، ولی رسول خدا و خاتم پیامبران است و خداوند به هر چیز آگاه است. »
در سوره محمد آیه ۲ آمده است: «و کسانی که ایمان آوردند و عمل صالح انجام دادند و به آن چه بر محمد نازل شده، و همه حق است و از سوی پروردگار آمده نیز ایمان آوردند خداوند گناهانشان را می بخشد و کارشان را اصلاح می کند. »
در سوره فتح آیه ۲۹ آمده است: «محمد فرستاده خداست و کسانی که با او هستند در برابر کفار سرسخت و شدید، و در میان خود مهربانند، پیوسته آن ها را در حال رکوع و سجود می بینی، آن ها همواره فضل خدا و رضای او را می طلبند، نشانه آن ها در صورتشان از اثر سجده نمایان است، این توصیف آن ها در تورات است، و توصیف آن ها در انجیل همانند زراعتی است که جوانه های خود را خارج ساخته، سپس به تقویت آن پرداخته، تا محکم شده و بر پای خود ایستاده است، و آن اندازه رشد و نمو کرده که زارعان را به شگفتی وامی دارد! این برای آن است که کافران را به خشم آورد، خداوند کسانی از آن ها را که ایمان آورده اند و عمل صالح انجام داده اند وعده آمرزش و اجر عظیمی داده است. »
در سوره صف آیه ۶ آمده است: «و به یاد آورید هنگامی را که عیسی پسر مریم گفت: ای بنی اسرائیل! من فرستاده خدا به سوی شما هستم در حالی که کتابی ( تورات ) را که پیش از من فرستاده شده تصدیق دارم و بشارت دهنده به رسولی هستم که بعد از من می آید، و نام او احمد است، هنگامی که او ( احمد ) با معجزات و دلایل روشن به سراغ آن ها آمد گفتند: این سحری است آشکار. »

محمد در قران
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/محمد_در_قرآن

بپرس