متروی استانبول

دانشنامه عمومی

متروی استانبول ( به انگلیسی: Istanbul Metro ) سیستم قطار شهری زیرزمینی در شهر استانبول، ترکیه است.
کوشش ها برای ساخت مترو در استانبول، پیشینه ای بیش از ۱۰۰ ساله دارد. برای نخستین بار در سال ۱۸۷۵، خط حمل و نقل مسافر با نام تونل ساخته شد که نخستین فعالیت برای ایجاد مترو در استانبول محسوب می شود.
خط زیر زمینی حمل مسافر تونل در استانبول بعد از سیستم حمل و نقل زیرزمینی لندن که در سال ۱۸۶۳ افتتاح شد دومین سیستم حمل و نقل زیر زمینی مسافر در سطح جهان می باشد. فعالیت ها برای ایجاد این خط زیرزمینی مترو در سال ۱۸۷۱ آغاز شد و در سال ۱۸۷۴ به پایان رسید. این خط که ۵۷۳ متر طول دارد در هفدهم ژانویه ۱۸۷۵ افتتاح گردید. مسافران این خط می توانند در عرض ۹۰ ثانیه مسافت بین گالاتا تا بی اوغلو را طی کنند.
طرح جامع ایجاد مترو در استانبول برای اولین بار در سال ۱۹۱۲ وارد مدار شد. در آن سال شرکت های مختلف بین المللی طرح های خود را برای ایجاد مترو در استانبول ارائه نمودند.
فعالیت های نوین برای ایجاد خط مترو در استانبول از ۱۹ اوت ۱۹۹۲ آغاز شد و در ۱۲ ژوئن ۱۹۹۴ تونل های تاکسیم به شیشلی به هم متصل گردید. در ۲۵ مارس ۱۹۹۹ استانبول شاهد اولین سفر آزمایشی ترن از خط مترو بود و در ۱۶ سپتامبر سال ۲۰۰۰ نیز خطوط متروی استانبول به طور رسمی گشایش یافت.
هم اکنون متروی استانبول شامل خط های مترو m1, m2, m3, m4, m6 و m7، خط های تراموا t1, t4 m و t5 و خط های فنیکولار f1 و f2 می باشد
درازای خط متروی M۲، ۱۴٫۵ کیلومتر می باشد و دارای ۱۰ ایستگاه است.
این خط از شیشحانه شروع و به سایت صنایع اتومبیل سازی آتاترک ختم می شود و روزانه ۱۹۵ هزار مسافر از این خط بهره می برند.
خط دوم متروی استانبول خط F۱ نام دارد.
این خط مترو از تاکسیم آغاز و به کاباتاش ختم می شود و مسافت آن ۶۰۰ متر است. ظرفیت این خط روزانه ۳۰ هزار مسافر است.
خط سوم متروی استانبول نیز خط کادیکوی به کاینارجا می باشد که دارای ۱۹ ایستگاه و ۲۶٫۵ کیلومتر طول می باشد. این خط هنوز به طور رسمی مورد بهره برداری قرار نگرفته است ولی بر اساس پیش بینی ها با افتتاح این خط، روزانه ۷۵۰ هزار مسافر از این خط استفاده خواهند کرد.
گفتنی ست استانبول به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی اش دارای سیستم های متنوع حمل و نقل از جمله سیستم حمل و نقل دریایی، اتوبوسرانی، BRT، تراموای و مترو می باشد که تمامی این سیستم ها همانند یک شبکه به یکدیگر متصلند.
عکس متروی استانبولعکس متروی استانبولعکس متروی استانبولعکس متروی استانبول
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس