مبانی حجیت ارای رجالی

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] مبانی حجیت آرای رجالی. مبانی حجیت آرای رجالی، اثر صیف الله صرامی، پژوهشی است در حجیت مبانی آرای رجالی در جرح و تعدیل راویان حدیث که به زبان فارسی و در دوران معاصر نوشته شده است.
کتاب با دو مقدمه از ناشر و نویسنده آغاز شده است.
نویسنده در دو بخش و با استفاده از منابع تاریخی و رجالی، به نقد مبانی رجالیان در جرح و تعدیل رجال حدیث و در نتیجه، حجیت خبر پرداخته است .
در مقدمه ناشر، به مطالب مورد توجه نویسنده در تدوین کتاب پرداخته شده و چنین مرقوم گردیده است: «دانش رجال، بحث از حالات راویان را بر عهده دارد تا به وسیله آن از صدور احادیث، اطمینان حاصل گردد و از آنها استفاده های مطلوب شود. دانش رجال برای دستیابی به این هدف مهم، از روش های گوناگون در ارزشیابی صدوری احادیث، استفاده کرده و می کند که این روش ها به عنوان مبانی ارزیابی صدوری روایات، مورد استفاده قرار گرفته اند. متأسفانه مبانی پیش گفته، در لابه لای گفته ها و نوشته های رجالیان به صورت پراکنده و غیر مدون مورد اشاره قرار گرفته و در بحثی مشخص و به شیوه آکادمیک، مورد توجه قرار نگرفته اند. بحث دیگری نیز که پاسخگوی یک سؤال منطقی در آشنایی با مبانی دانش رجال است و توجه به آن در اتخاذ مبانی رجالی در بخش های مختلف نقش اساسی دارد، بحث «مبانی حجیت آرای رجالی» است. این بحث، ملاک پذیرش و اعتبار آرای رجالی را روشن می سازد و بر اساس انتخاب ملاک معتبر است که رجالی می تواند درباره اعتبار گزینه های اساسی خویش در دانش رجال، قضاوت نماید.
نویسنده کتاب حاضر این دو مطلب مهم را مورد توجه قرار داده و به بررسی شیوه های ارزشیابی رجالی صدور حدیث، نیاز به علم رجال با توجه به روش های ارزشیابی رجالی و مبانی حجیت ارزشیابی ها پرداخته است. وی در بخش اول کتاب نیز مطالب ارزشمندی در مورد تاریخچه مبانی رجالی شیعه و اهل سنت و ارتباط این مبانی با علوم مختلف، ارائه کرده است که فوائد بسیاری را در خود جای داده اند» .

پیشنهاد کاربران

بپرس