مایکوباکتریوم

دانشنامه عمومی

مایکوباکتریوم ( به لاتین: Mycobacterium ) ، جنسی از شاخه اکتینوباکتریاسه است که در خانواده خود به نام مایکوباکتریاسه قرار می گیرد. جنس مایکوباکتریوم شامل بیماری زاهای مهمی مانند مایکوباکتریوم توبرکلوزیس ( عامل بیماری سل ) و مایکوباکتریوم لپره ( عامل بیماری جذام ) است. [ ۱] پیشوند یونانی myco به معنای قارچ است به این دلیل که باکتری همانند قارچ در سطح محیط کشت مایع رشد می کند. [ ۲]
مایکوباکتریوم، باکتری هایی هوازی، غیر متحرک ( غیر از مایکوباکتریوم مارینوم که در داخل ماکروفاژها متحرک است ) و اسید فاست هستند. [ ۱] آن ها کپسول یا اندوسپور تولید نمی کنند. با این وجود، مقاله جدیدی در مجله علمی PNAS، اسپورزایی را در مایکوباکتریوم مارینوم و شاید مایکوباکتریوم بوویس نشان می دهد[ ۳] اما سایر دانشمندان، این بحث را به چالش کشیده اند و با آن به مخالفت پرداخته اند. [ ۴] مایکوباکتریوم ها، باکتری هایی اسید فاست هستند. آن ها دیواره سلولی ضخیمی دارند. دیواره سلولی در مایکوباکتریوم، اب گریز ( هیدروفوبیک ) ، مومی و غنی از اسیدهای مایکولیک است. دیواره سلولی دارای لایه مایکولات و یک لایه پپتیدوگلیکان است که توسط یک نوع پلی ساکارید ویژه به نام آرابینوگالاکتان در کنارهم قرار گرفته اند. دیواره سلولی موجب سرسخت بودن و مقاومت باکتری نسبت به شرایط محیطی است. مسیرهای بیوسنتزی اجزای دیواره سلولی، اهداف مناسبی برای داروهای جدید سل هستند. [ ۵] بسیاری از گونه های مایکوباکتریوم بر روی محیط های کشت ساده ( دارای اسیدهای آمینه و آمونیوم به عنوان منبع نیتروژن، گلیسرول به عنوان منبع کربن و نمک های معدنی ) رشد می کنند. دمای رشد مناسب برای گونه های مختلف، متفاوت است و از ۲۰ تا بیش از ۵۰ درجه سانتی گراد بر اساس گونه، متفاوت است. کشت برخی از گونه ها بسیار مشکل است ( گونه های مشکل پسند ) و برخی دیگر زمان تقسیم بسیار طولانی دارند مانند مایکوباکتریوم لپره ( عامل بیماری جذام ) که هربار تقسیم آن، ۲۰ روز طول می کشد. کافی است این مدت زمان را با زمان تقسیم E. coli در هر ۲۰ دقیقه مقایسه کنید! همچنین روش های دستکاری ژنتیکی در مایکوباکتریوم ها هنوز به اندازه سایر باکتری ها پیشرفت نکرده است. [ ۶] مایکوباکتریوم ها را می توان بر اساس سرعت رشد تقسیم بندی کرد. آن هایی که در مدت ۷ روز، کلنی های قابل مشاهده با چشم غیرمسلح تولید می کنند، سریع الرشد نامیده می شوند و سایرین، کند رشد نامیده می شوند.
عکس مایکوباکتریوم
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس