ماهی روغنی

دانشنامه عمومی

ماهی های روغنی ( به انگلیسی: Oily fish ) گونه های ماهی هستند که دارای روغن ( چربی ) در بافت های نرم و در حفره سلومی پیرامون روده هستند. فیله آنها ممکن است تا ۳۰٪ روغن داشته باشد، اگرچه این رقم هم در درون و هم بین گونه ها متفاوت است. نمونه هایی از ماهیان روغنی عبارتند از ماهی های طعمه کوچک مانند ساردین، شاه ماهی و آنچوی و دیگر ماهیان دریایی بزرگ تر مانند ماهی آزاد، قزل آلا، تن، اره ماهی و ماهی خال خالی. [ ۱]
ماهی های روغنی را می توان با ماهی های سفید مقایسه کرد که تنها در کبد و به مقدار کلی کمتر از ماهی های روغنی دارای روغن هستند. نمونه هایی از ماهی های سفید عبارتند از ماهی کاد، هادوک و کفشک ماهی. ماهی های سفید معمولاً ماهی های کف زی هستند که در کف دریا یا نزدیک آن زندگی می کنند، در حالی که ماهی های روغنی ماهی های دریایی هستند و در ستون آب دورتر از کف دریا زندگی می کنند.
مصرف ۲۰۰–۴۰۰ گرم ماهی روغنی دو بار در هفته نیز ممکن است با جلوگیری از آریتمی قلبی از مرگ ناگهانی ناشی از سکته قلبی جلوگیری کند. [ ۲] به نظر می رسد که اسید ایکوزاپنتانوئیک موجود در روغن ماهی به طور چشمگیری التهاب را از طریق تبدیل در بدن به رزولوین کاهش می دهد و اثرات سودمندی برای سیستم قلبی عروقی و التهاب مفصل دارد. [ ۳]
عکس ماهی روغنیعکس ماهی روغنیعکس ماهی روغنی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس