ماهی تازه مدت زمان نگهداری کمی دارد و اگر در فریزر نباشد به سرعت فاسد میشود. یکی از روش های نگهداری طولانی مدت ماهی خشک کردن آن است. [ ۱]
ماهی خشک با استفاده از فناوری روز، از خشک کردن انواع ماهی های ریز از جمله ماهی متو، کیلکا و ساردین تولید می شود.
این ماهی ها به دلیل ریز بودن و ارزش غذایی فراوانی که دارند قابلیت صید و خشک شدن آن ها آسان است. ماهی های ریز اغلب در دریاهای کم عمق زیست می کنند و در فصول پاییز و بهار توسط صیادان صید می شوند.
از آنجایی که ۷۵ ال ۸۵ درصد بدن ماهی آب است برای خشک کردن، آن را ۷ الی ۱۰ روز در زیر نور مستقیم خورشید قرار می دهند. در ایران در مناطق جنوبی به دلیل آب و هوای گرم و خشک در شهرهای بندر لنگه، جاسک، قشم و … مقاصد صید ماهی های ریز هستند. [ ۲]
سه روش کلی برای خشک کردن ماهی وجود دارد:
• خشک کردن زمینی
• خشک کردن هوایی
• خشک کردن مصنوعی
در این روش ماهی ها را روی توری در سطح زمین بادقت پهن می کنند تا علاوه بر نور مستقیم آفتاب از گرمای زمین هم برای خشک شدن بهره مند شود. نکته مهم در این روش این است که پس از خشک شدن عملیات برداشت باید به صورت دقیق انجام شود که به ماهی های خشک ، خاک و شن چسبیده نشده باشد.
در خشک کردن ماهی به روش هوایی پس از صید و تمیز کردن ماهی برای ازبین بردن آب ماهی یا همان تبخیر آب و رطوبت میان بافت های ماهی آن را در توری با فاصلهٔ حداقل نیم متر از سطح زمین قرار می دهند که در این روش علاوه بر نور خورشید از طریق نیروی باد نیز برای خشک شدن بهره مند شود.
در روش مصنوعی خشک کردن ماهی با استفاده از دستگاه های خشک کن در کارخانه جات صنعتی و در دمای ۲۵ درجه سانتی گراد می توان اقدام به خشک کردن ماهی نمود. [ ۳]
• استفاده در صنعت پرورش طیور
• استفاده در صنعت دامداری
• تهیه کود کشاورزی
• مواد اولیهٔ آرایشی بهداشتی
• تهیهٔ پودر ماهی برای صنایع غذایی
• تولید خوراک دام و طیور
• تهیهٔ روغن ماهی[ ۴]
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفماهی خشک با استفاده از فناوری روز، از خشک کردن انواع ماهی های ریز از جمله ماهی متو، کیلکا و ساردین تولید می شود.
این ماهی ها به دلیل ریز بودن و ارزش غذایی فراوانی که دارند قابلیت صید و خشک شدن آن ها آسان است. ماهی های ریز اغلب در دریاهای کم عمق زیست می کنند و در فصول پاییز و بهار توسط صیادان صید می شوند.
از آنجایی که ۷۵ ال ۸۵ درصد بدن ماهی آب است برای خشک کردن، آن را ۷ الی ۱۰ روز در زیر نور مستقیم خورشید قرار می دهند. در ایران در مناطق جنوبی به دلیل آب و هوای گرم و خشک در شهرهای بندر لنگه، جاسک، قشم و … مقاصد صید ماهی های ریز هستند. [ ۲]
سه روش کلی برای خشک کردن ماهی وجود دارد:
• خشک کردن زمینی
• خشک کردن هوایی
• خشک کردن مصنوعی
در این روش ماهی ها را روی توری در سطح زمین بادقت پهن می کنند تا علاوه بر نور مستقیم آفتاب از گرمای زمین هم برای خشک شدن بهره مند شود. نکته مهم در این روش این است که پس از خشک شدن عملیات برداشت باید به صورت دقیق انجام شود که به ماهی های خشک ، خاک و شن چسبیده نشده باشد.
در خشک کردن ماهی به روش هوایی پس از صید و تمیز کردن ماهی برای ازبین بردن آب ماهی یا همان تبخیر آب و رطوبت میان بافت های ماهی آن را در توری با فاصلهٔ حداقل نیم متر از سطح زمین قرار می دهند که در این روش علاوه بر نور خورشید از طریق نیروی باد نیز برای خشک شدن بهره مند شود.
در روش مصنوعی خشک کردن ماهی با استفاده از دستگاه های خشک کن در کارخانه جات صنعتی و در دمای ۲۵ درجه سانتی گراد می توان اقدام به خشک کردن ماهی نمود. [ ۳]
• استفاده در صنعت پرورش طیور
• استفاده در صنعت دامداری
• تهیه کود کشاورزی
• مواد اولیهٔ آرایشی بهداشتی
• تهیهٔ پودر ماهی برای صنایع غذایی
• تولید خوراک دام و طیور
• تهیهٔ روغن ماهی[ ۴]
wiki: ماهی خشک