ماست بستنی ( همچنین به عنوان ماست منجمد یا با نام تجاری Froyo نیز شناخته می شود؛ /ˈfroʊjoʊ/ ) یک دسر منجمد است که با ماست و گاهی دیگر محصولات لبنی و غیر لبنی تهیه می شود. [ ۱] ماست بستنی یک محصول منجمد است که حاوی همان مواد اولیه بستنی است، اما حاوی کشت باکتری های زنده است. [ ۲]
معمولاً ترش تر از بستنی ( تا حدودی به دلیل اسید لاکتیک موجود در ماست ضخیم تر است ) و همچنین چربی کمتری ( به دلیل استفاده از شیر به جای خامه ) با شیر بستنی و سرو نرم معمولی متفاوت است. [ ۳] برخلاف ماست، ماست بستنی توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده ( FDA ) , [ ۴] تنظیم نمی شود، اما توسط برخی از ایالت های ایالات متحده، مانند کالیفرنیا، تنظیم می شود. [ ۵]
ماست بستنی شامل شیر خشک، نوعی شیرین کننده، چربی شیر، کشت ماست ( معمولاً لاکتوباسیلوس بولگاریکوس و استرپتوکوکوس ترموفیلوس ) ، به علاوه طعم دهنده ها و گاهی اوقات رنگ کننده ( طبیعی یا مصنوعی ) است. [ ۱] [ ۳]
چربی شیر حدود ۰٫۵۵–۶٪ از ماست را تشکیل می دهد. به مقدار معکوس متناسب با مقدار مواد جامد شیر اضافه می شود و به ماست غنا می بخشد. [ ۱] مواد جامد شیر ۸ تا ۱۴ درصد از حجم ماست را تشکیل می دهند و لاکتوز را برای شیرینی و پروتئین ها را برای صافی و افزایش مقاومت در برابر ذوب فراهم می کنند. شکر ( چغندر یا نیشکر ) ۱۵ تا ۱۷ درصد از مواد تشکیل دهنده ماست را تأمین می کند. علاوه بر افزودن شیرینی، حجم مواد جامد را افزایش داده و بدن و بافت را بهبود می بخشد. ژلاتین یا افزودنی های گیاهی ( صمغ گوار، کاراگینان ) ماست را تثبیت می کند، تبلور را کاهش می دهد و دمایی که در آن ذوب می شود را افزایش می دهد. این تثبیت تضمین می کند که ماست یخ زده بدون در نظر گرفتن تغییر دما یا جابجایی، یک قوام صاف را حفظ می کند.
شرکت های بزرگ اغلب از خطوط مونتاژ مخصوص تولید ماست بستنی استفاده می کنند. فرآورده های شیر و عامل ( های ) تثبیت کننده با هم ترکیب شده و همگن می شوند. در ۳۲ درجه سلسیوس ( ۹۰ درجه فارنهایت ) ، فرهنگ ماست اضافه می شود. مخلوط در این دما باقی می ماند تا زمانی که خودش را بگیرد و برای خنک شدن آماده شود. پس از آن، مخلوط در دمای ۰ تا ۴ درجه سلسیوس ( ۳۲ تا ۳۹ درجه فارنهایت ) سرد می شود. زمانی که ماست به درجه حرارت و ویسکوزیته مورد نظر رسید، اجازه داده می شود تا چهار ساعت در مخازن پیری بماند. سپس شیرین کننده ها، طعم دهنده ها و رنگ ها با هم مخلوط می شوند و مخلوط ماست در دمای ۶ - تا −۲ درجه سلسیوس ( ۲۸ درجه فارنهایت ) سرد می شود. . برای ایجاد حجم اضافی و قوام یکنواخت، هنگام هم زدن مخلوط، هوا به ماست وارد می شود. با مقدار کافی هوا در آن، ماست به سرعت منجمد می شود تا از تشکیل کریستال های یخ بزرگ جلوگیری کند و سپس در یک مکان سرد ذخیره می شود تا حمل شود.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفمعمولاً ترش تر از بستنی ( تا حدودی به دلیل اسید لاکتیک موجود در ماست ضخیم تر است ) و همچنین چربی کمتری ( به دلیل استفاده از شیر به جای خامه ) با شیر بستنی و سرو نرم معمولی متفاوت است. [ ۳] برخلاف ماست، ماست بستنی توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده ( FDA ) , [ ۴] تنظیم نمی شود، اما توسط برخی از ایالت های ایالات متحده، مانند کالیفرنیا، تنظیم می شود. [ ۵]
ماست بستنی شامل شیر خشک، نوعی شیرین کننده، چربی شیر، کشت ماست ( معمولاً لاکتوباسیلوس بولگاریکوس و استرپتوکوکوس ترموفیلوس ) ، به علاوه طعم دهنده ها و گاهی اوقات رنگ کننده ( طبیعی یا مصنوعی ) است. [ ۱] [ ۳]
چربی شیر حدود ۰٫۵۵–۶٪ از ماست را تشکیل می دهد. به مقدار معکوس متناسب با مقدار مواد جامد شیر اضافه می شود و به ماست غنا می بخشد. [ ۱] مواد جامد شیر ۸ تا ۱۴ درصد از حجم ماست را تشکیل می دهند و لاکتوز را برای شیرینی و پروتئین ها را برای صافی و افزایش مقاومت در برابر ذوب فراهم می کنند. شکر ( چغندر یا نیشکر ) ۱۵ تا ۱۷ درصد از مواد تشکیل دهنده ماست را تأمین می کند. علاوه بر افزودن شیرینی، حجم مواد جامد را افزایش داده و بدن و بافت را بهبود می بخشد. ژلاتین یا افزودنی های گیاهی ( صمغ گوار، کاراگینان ) ماست را تثبیت می کند، تبلور را کاهش می دهد و دمایی که در آن ذوب می شود را افزایش می دهد. این تثبیت تضمین می کند که ماست یخ زده بدون در نظر گرفتن تغییر دما یا جابجایی، یک قوام صاف را حفظ می کند.
شرکت های بزرگ اغلب از خطوط مونتاژ مخصوص تولید ماست بستنی استفاده می کنند. فرآورده های شیر و عامل ( های ) تثبیت کننده با هم ترکیب شده و همگن می شوند. در ۳۲ درجه سلسیوس ( ۹۰ درجه فارنهایت ) ، فرهنگ ماست اضافه می شود. مخلوط در این دما باقی می ماند تا زمانی که خودش را بگیرد و برای خنک شدن آماده شود. پس از آن، مخلوط در دمای ۰ تا ۴ درجه سلسیوس ( ۳۲ تا ۳۹ درجه فارنهایت ) سرد می شود. زمانی که ماست به درجه حرارت و ویسکوزیته مورد نظر رسید، اجازه داده می شود تا چهار ساعت در مخازن پیری بماند. سپس شیرین کننده ها، طعم دهنده ها و رنگ ها با هم مخلوط می شوند و مخلوط ماست در دمای ۶ - تا −۲ درجه سلسیوس ( ۲۸ درجه فارنهایت ) سرد می شود. . برای ایجاد حجم اضافی و قوام یکنواخت، هنگام هم زدن مخلوط، هوا به ماست وارد می شود. با مقدار کافی هوا در آن، ماست به سرعت منجمد می شود تا از تشکیل کریستال های یخ بزرگ جلوگیری کند و سپس در یک مکان سرد ذخیره می شود تا حمل شود.
wiki: ماست بستنی