مارکوس ویپسانیوس اگریپا

دانشنامه عمومی

مارکوس ویپسانیوس آگریپا. مارکوس ویپسانیوس آگریپا ( به لاتین: Marcus Vipsanius Agrippa ) ؛ زاده ۶۲ پیش از میلاد درگذشته ۱۱ پیش از میلاد ) یک فرد نظامی اهل جمهوری روم بود.
او سازندهٔ برخی از برجسته ترین ساختمان های تاریخ، از جمله پانتئون بود و برای پیروزی های برجسته لشگری اش، به ویژه نبرد آکتیوم در سال ٣١ پیش از میلاد بر نیروهای مارک آنتونی و کلئوپاترا، به خوبی شناخته شده است. پس از ترور ژولیوس سزار ( داییِ مادرِ اکتاویان ) در سال ٤٤ پیش از میلاد، اکتاویان به ایتالیا بازگشت. در همین زمان، آگریپا به جایگاه تریبونوس پلبیس برگزیده شد. او در جایگاه یک فرمانده لشگری کار کرد و در کنار اکتاویان و سردار پیشین و دست راست سزار; مارک آنتونی در نبرد فیلیپی جنگید. در سال ٤٠ پیش از میلاد، او پرایتور شهری بود و جایگاه برجسته ای در جنگ پروسین علیه لوسیوس آنتونیوس و فولویا، برادر و همسر مارک آنتونی، داشت. در سال ٣٩ یا ٣٨ پیش از میلاد، آگریپا به فرمانداری گل ناربونی گماشته شد . در سال ٣٨ پیش از میلاد، او خیزش آکیتانی ها را سرکوب کرد و با تبارهای ژرمنی جنگید. او در سال ٣٧ پیش از میلاد، یعنی بسیار کمتر از کمینهٔ سن معمول ٤٣ سالگی، کنسول بود تا فراهم آوری سازوبرگ جنگ علیه سکستوس پومپی، که در ترابری گندم و جو به رم کارشکنی کرده بود، را بپاید.
آگریپا در نبردهای میلا ( رخ داده در شهر امروزی میلاتزو ) و نالوچوس ( رخ داده در سیسیل ) در سال ٣٦ پیش از میلاد پومپه را شکست داد. در سال ٣٣ پیش از میلاد، او در جایگاه ادیل کار کرد. آگریپا فرماندهی ناوگان پیروز اکتاویان را در نبرد آکتیوم در سال ٣١ پیش از میلاد بر دوش داشت. پس از پیروزی در نبرد آکتیوم، اکتاویان امپراتور شد و نام پرنسپس را به خود داد، در حالی که آگریپا در جایگاه دوست نزدیک و ستوان او ماند. آگریپا به آگوستوس کمک کرد تا رم را «شهری از سنگ مرمر» بسازد. آگریپا کاریزها را بازسازی کرد تا شهروندان رومی از هر پایگاهی به خدمات همگانی با بالاترین چندوچون دسترسی داشته باشند و سازندهٔ گرمابه ها، مهتابی ها و باغ های بسیاری بود. همچنین به او نیرویی به بزرگی نیروی آگوستوس داده شد. او دارای حق وتو بر اعمال مجلس سنا و توانایی پیش نهادن قوانین برای تصویب از سوی مردم بود. او در سال ١٢ پیش از میلاد در سن ٥٠ یا ٥١ سالگی درگذشت. آگوستوس یاد او را با آیین خاکسپاری باشکوه گرامی داشت و بیش از یک ماه را در سوگ سپری کرد. بازمانده پیکر او در آرامگاه خود آگوستوس گذارده شد. آگریپا به ویژه در زمینه گیتاشناسی در جایگاه نویسنده نیز شناخته می شد. زیر پایش او، طرح ژولیوس سزار برای بررسی کامل امپراتوری انجام شد.
عکس مارکوس ویپسانیوس آگریپا
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس