مار کربنی

دانشنامه عمومی

مار کربنی نمایشی از واکنش کم آبی قند توسط اسید سولفوریک غلیظ است. با اسید سولفوریک غلیظ، شکر ( ساکارز ) یک واکنش تجزیه را انجام می دهد که شکل آن را به یک مخلوط جامد - مایع سیاه تبدیل می کند. [ ۱] آزمایش مار کربنی را گاهی اوقات می توان به اشتباه به عنوان واکنش مار سیاه ( آتش بازی ) ، «مار قندی» یا «سوزش شکر» تشخیص داد که همه این ها به جای اسید سولفوریک شامل جوش شیرین هستند.
اسید سولفوریک غلیظ می تواند یک واکنش کم آبی را با شکر انجام دهد. پس از مخلوط کردن، رنگ از سفید به قهوه ای و در نهایت به سیاه تغییر می کند. انبساط مخلوط حاصل تبخیر آب و CO 2 در داخل ظرف است. گازها مخلوط را باد می کنند تا شکلی شبیه به مار ایجاد کنند و بوی شکر سوخته از خود خارج می کنند. دانه بندی شکر می تواند تأثیر زیادی روی واکنش بگذارد: پودر قند خیلی سریع واکنش نشان می دهد اما حبه های شکر زمان بیشتری برای واکنش نیاز دارند. [ ۲]
هنگامی که ساکارز کم آب می شود، گرما به محیط اطراف در یک واکنش گرمازا داده می شود، در حالی که گرافیت و آب مایع از تجزیه قند تولید می شوند:[ ۳]
همان طور که اسید ساکارز را کم آب می کند، آب تولید شده اسید سولفوریک را رقیق می کند و انرژی را به شکل گرما تولید می کند.
اگر این آزمایش زیر هود ( تهویه ) انجام شود، پارا - نیتروآنیلین می توان به جای شکر استفاده می شود. [ ۴] با این روش، فاز واکنش قبل از ظهور مار سیاه مدت بیشتری زمان می برد، اما پس از تکمیل، خود مار سیاه به سرعت از ظرف خارج می شود. [ ۵] این واکنش در صورت استفاده بیش از حد اسید سولفوریک ممکن است باعث انفجار شود. [ ۶]
عکس مار کربنی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس