مؤسسه مهندسان برق و الکترونیک

دانشنامه عمومی

مؤسسه مهندسان برق و الکترونیک ( به انگلیسی: The Institute of Electrical and Electronics Engineers ) با سرواژه IEEE معروف است ( آی - تریپِل - ئی /ai trɪpl i: / گفته می شود ) ، یک سازمان بین المللی حرفه ای و غیرانتفاعی است. هدف این مؤسسه کمک به پیش برد فناوری به طور عام و حوزه های وابسته به مهندسی برق و مهندسی کامپیوتر و همچنین زمینه های وابسته به طور خاص است. این مؤسسه بیش از ۴۲۳ هزار نفر عضو در ۱۶۰ کشور جهان دارد که ۴۵ درصد این اعضا خارج از ایالات متحده آمریکا هستند.
نشان این مؤسسه برگرفته از قانون دست راست در فیزیک است.
این انجمن در سال ۱۹۶۳، از پیوستن دو مؤسسه مهندسان برق آمریکا ( AIEE، تأسیس شده ۱۸۸۴ ) و مؤسسه مهندسان رادیو ( IRE، تأسیس شده ۱۹۱۲ ) در آمریکا بنیان گذاشته شد. صنعتگران آمریکایی، مؤسسه مهندسان برق آمریکا را برای تربیت نیروی کار ورزیده و همچنین آماده کردن استاندارد لازم برای صنایع برق و الکترونیک آمریکا، در سال ۱۸۸۴ بنیان گذاشتند. پیشگامان الکترونیک رادیویی نیز مؤسسه مهندسان رادیو را در سال ۱۹۱۲ بنیان نهادند، که برخلاف AIEE که تنها بر آمریکا تمرکز داشت، به فعالیت های بین المللی نیز می پرداخت.
این مؤسسه حدود سی درصد از انتشارات جهان ( کتاب، نشریه، . . . ) در زمینه برق و کامپیوتر را منتشر می کند و شمار مقاله های آن به صد نیز می رسد. [ ۲] این نشریات به همراه سایر نشریات صدها کنفرانسی که در سال برگزار می شود در آی تریپل ای اکسپلور منتشر می شود. [ ۳]
افزون بر این ها، این مؤسسه کتابچه های راهنمایی را هم در زمینه استانداردهای برق منتشر می کند و یکی از کارهای مهم این سازمان در دنیا، استانداردسازی است.
این مؤسسه از موسسات مهم استانداردسازی در دنیا است که این کار را انجمن استاندارد آی تریپل ای انجام می دهد. استانداردسازی این مؤسسه، گستره ای از موضوعات را در بر می گیرد از جمله: مهندسی پزشکی، فناوری اطلاعات، مخابرات، حمل و نقل، نانوفناوری و …
برای مثال یکی از استانداردهای مهم این مؤسسه، IEEE 802. 11 برای ارتباطات بی سیم است.
بیشتر اعضای این مؤسسه، مهندسان برق و کامپیوتر هستند اما جامعه های دیگر این مؤسسه باعث شده است که افرادی از رشته های دیگر هم در آن عضو شوند مثل رشته های فیزیک، مهندسی مکانیک، مهندسی عمران، ریاضی و …
این مؤسسه، انواع عضویت دارد که برای هریک از آن ها باید شرایط لازم تحصیلی و پژوهشی و مانند آن را دارا بود. انواع عضویت از این قرار است:
عکس مؤسسه مهندسان برق و الکترونیکعکس مؤسسه مهندسان برق و الکترونیک
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس