لیپوئیک اسید ( به انگلیسی: Lipoic acid ) با فرمول شیمیایی C۸H۱۴O۲S۲ یک ترکیب شیمیایی با شناسه پاب کم ۶۱۱۲ است. که جرم مولی آن ۲۰۶٫۳۳ g/mol می باشد. شکل ظاهری این ترکیب، بلورهای سوزنی زرد است.
لیپوئیک اسید ( LA ) ، همچنین با نام های دیگر از قبیل: ( α - lipoic acid ) و ( ALA ) و ( thioctic acid ) شناخته می شود. این ماده برای متابولیسم هوازی ضروری است . همچنین از آن به عنوان یک مکمل غذایی ( آنتی اکسیدان ) در برخی از کشورها استفاده می شود . [ 3 ۱]
LA در هر سلولی از بدن انسان وجود دارد و در تبدیل نمودن گلوکز به انرژی نقش مهمی دارد.
منابع غذایی که حاوی LA می باشند عبارتند از گوشت قرمز، مخمر جو و اسفناج و کلم بروکلی و . . . است . همچنین می توان در مواردی که جنبه درمانی دارند از مکمل های LA استفاده نمود. میزان LA موجود در مکمل ها بسیار بیشتر از LA موجود در مواد غذایی می باشد.
اسید آلفالیپوئیک آنتی اکسیدان بسیار قوی و فعال بوده و با رادیکال های آزاد که برای بدن بسیار مضر می باشند، مبارزه می کند. بسیاری از آنتی اکسیدان ها محلول در آب می باشند، بدین معنی که فقط در آب فعال هستند و برخی از آن ها محلول در چربی می باشند و فقط در بافت های چربی فعالیت می کنند، اما LA محلول در هر دو محیط ( آب و چربی ) می باشد، لذا در تمام بافت ها و قسمت های بدن وجود داشته و قادر به فعالیت می باشد.
شواهد حاکی از آن است که این اسید همچنین می تواند سایر آنتی اکسیدان های موجود در بدن را که توسط رادیکال های آزاد از کار افتاده اند، احیا کرده تا آن ها مجدداً فعال شوند.
فعالیت این آنتی اکسیدان در بدن به پاک سازی و سم زدایی از بدن کمک کرده و آن را سرعت می بخشد، از طرفی از سلول ها محافظت نموده و از تخریب بافت ها و اندام های بدن جلوگیری می کند. همچنین بدن را در برابر میکروب و آلودگی محافظت می نماید و در صورت ورود میکروب ها به بدن، با آن ها مبارزه می کند.
کارشناسان معتقدند این اسید همچنین می تواند از تجمع بیش از اندازه فلزات در بدن مانند آهن و مس جلوگیری کرده و سبب خروج آن ها از بدن شود و در نتیجه در کاهش مواد سرطان زا از بدن مؤثر می باشد.
به گفته کارشناسان، از اسید آلفالیپوئیک برای کمک به درمان دیابت سال هاست که در اروپا استفاده می شود. این نوع اسید در پایین آوردن قند خون مؤثر بوده و با توجه به توانایی آن در مبارزه با رادیکال های آزاد، می تواند در کاهش درد، سوزش، خارش و بی حسی های ناشی از دیابت که بر اثر آسیب دیدن عصب های مربوطه رخ می دهد، بسیار مؤثر باشد.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفلیپوئیک اسید ( LA ) ، همچنین با نام های دیگر از قبیل: ( α - lipoic acid ) و ( ALA ) و ( thioctic acid ) شناخته می شود. این ماده برای متابولیسم هوازی ضروری است . همچنین از آن به عنوان یک مکمل غذایی ( آنتی اکسیدان ) در برخی از کشورها استفاده می شود . [ 3 ۱]
LA در هر سلولی از بدن انسان وجود دارد و در تبدیل نمودن گلوکز به انرژی نقش مهمی دارد.
منابع غذایی که حاوی LA می باشند عبارتند از گوشت قرمز، مخمر جو و اسفناج و کلم بروکلی و . . . است . همچنین می توان در مواردی که جنبه درمانی دارند از مکمل های LA استفاده نمود. میزان LA موجود در مکمل ها بسیار بیشتر از LA موجود در مواد غذایی می باشد.
اسید آلفالیپوئیک آنتی اکسیدان بسیار قوی و فعال بوده و با رادیکال های آزاد که برای بدن بسیار مضر می باشند، مبارزه می کند. بسیاری از آنتی اکسیدان ها محلول در آب می باشند، بدین معنی که فقط در آب فعال هستند و برخی از آن ها محلول در چربی می باشند و فقط در بافت های چربی فعالیت می کنند، اما LA محلول در هر دو محیط ( آب و چربی ) می باشد، لذا در تمام بافت ها و قسمت های بدن وجود داشته و قادر به فعالیت می باشد.
شواهد حاکی از آن است که این اسید همچنین می تواند سایر آنتی اکسیدان های موجود در بدن را که توسط رادیکال های آزاد از کار افتاده اند، احیا کرده تا آن ها مجدداً فعال شوند.
فعالیت این آنتی اکسیدان در بدن به پاک سازی و سم زدایی از بدن کمک کرده و آن را سرعت می بخشد، از طرفی از سلول ها محافظت نموده و از تخریب بافت ها و اندام های بدن جلوگیری می کند. همچنین بدن را در برابر میکروب و آلودگی محافظت می نماید و در صورت ورود میکروب ها به بدن، با آن ها مبارزه می کند.
کارشناسان معتقدند این اسید همچنین می تواند از تجمع بیش از اندازه فلزات در بدن مانند آهن و مس جلوگیری کرده و سبب خروج آن ها از بدن شود و در نتیجه در کاهش مواد سرطان زا از بدن مؤثر می باشد.
به گفته کارشناسان، از اسید آلفالیپوئیک برای کمک به درمان دیابت سال هاست که در اروپا استفاده می شود. این نوع اسید در پایین آوردن قند خون مؤثر بوده و با توجه به توانایی آن در مبارزه با رادیکال های آزاد، می تواند در کاهش درد، سوزش، خارش و بی حسی های ناشی از دیابت که بر اثر آسیب دیدن عصب های مربوطه رخ می دهد، بسیار مؤثر باشد.
wiki: لیپوئیک اسید