لیزیک

دانشنامه عمومی

لیزیک ( به انگلیسی: Lasik یا LASIK ) که معمولاً عمل جراحی لیزر چشم یا تصحیح بینایی با لیزر گفته می شود نوعی از جراحی انکساری است که برای اصلاح نزدیک بینی، دوربینی و آستیگماتیسم استفاده می شود. جراحی لیزیک توسط چشم پزشک انجام می شود؛ او با استفاده از لیزر یا میکروکراتوم قرنیه چشم را تغییر شکل می دهد تا حدت بینایی را بهبود بخشد. برای بیشتر مردم، جایگزین بلندمدتی برای عینک و لنزهای تماسی به شمار می آید.
لیزیک شباهت زیادی به سایر جراحی های اصلاحی مانند پی آرکی و لازک دارد. لیزیک عملکرد بهتری را در سایر روش های جراحی انکساری مانند آر کی نشان داده است. برای بیمارانی با نزدیک بینی متوسط به بالا یا قرنیه نازک که نمی توانند با لیزیک و پی آرکی درمان شوند، روش کاشت لنز جایگزین است. در سال ۲۰۱۸ حدود ۸ میلیون آمریکایی عمل لیزیک داشته اند. در سال ۲۰۱۶ حدود ۴۰ میلیون عمل از سال ۱۹۹۱ به روش های مختلف انجام شده است. با این حال به نظر می رسد که این روش در آمریکا ۵۰ درصد افت کرده است. بر اساس آمارها از ۱. ۵ میلیون در سال ۲۰۰۷ به ۶۰۴۰۰۰ در سال ۲۰۱۵ کاهش یافته است. مطالعاتی در جورنیال کورنیا تعداد دفعات جستجوی کلمه 'لیزیک' در گوگل از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۱ را نشان می دهد. در این بازه زمانی در آمریکا ۴۰ درصد کاهش یافته است. کشورهایی مانند بریتانیا و هند به ترتیب ۲۲ درصد و ۲۴ درصد کاهش را نشان می دهد. با این حال کانادا ۸ درصد افزایش داشته است. در سال ۲۰۱۵ دوباره ۵۰ درصد در آمریکا کاهش یافته است. این کاهش علاقه مندی به لیزیک را می تواند به چند دلیل باشد: عوارض جراحی، رکود اقتصادی در سال ۲۰۰۸ و پوشش نامطلوب رسانه ای.
غلامعلی پیمان، دانشمند ایرانی مقیم آمریکا و از اعضای «تالار مشاهیر چشم پزشکی جهان»، مخترع این روش جراحی است. وزیر بهداشت دولت های یازدهم و مدتی دولت دوازدهم، قاضی زاده هاشمی، رکورددار عمل جراحی لیزیک در ایران است. این شیوه اکنون گسترش زیادی یافته است و در سال ۲۰۱۱ بیش از ۱۱ میلیون جراحی لیزیک در آمریکا انجام شده است.
این نوع عمل جراحی تأثیرگذار بوده ولی درد کمی به همراه دارد و معمولاً یک یا سه روز پس از عمل بهبود می یابد و نیازی به بانداژ و بخیه ندارد. [ ۱] [ ۲]
ناهنجاری های شدید مشکلات بینایی هستند که برای تشخیص نیاز به آزمایش ویژه دارند و با عینک های عادی اصلاح نمی شوند. این ناهنجاری ها شامل پخش شدن نور، تاری دید، دیدن هاله و غیره می شود. برخی از بیماران بعد از عمل این علائم را توصیف می کنند و آنها را با تکنیک لیزیک از جمله تشکیل فلپ و فرسایش بافت در ارتباط می گذارند. یک ارتباطی بین اندازه مردمک و این ناهنجاری ها وجود دارد. این ناهنجاری ها ممکن است نتیجه بی نظمی در بافت قرنیه بین قسمت سالم قرنیه و قسمت تغییر شکل یافته باشد. دید بعد از لیزیک در روز مطلوب است، زیرا اندازه مردمک از فلپ لیزیک کوچکتر است. بعضی ها می گویند که این ناهنجاری ها ممکن است از قبل وجود داشته باشند.
عکس لیزیک
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس