لامپ ال ئی دی

دانشنامه عمومی

لامپ ال ای دی ( به انگلیسی: LED lamp ) نوعی از لامپ های حالت جامد است که از دیود نورگسیل برای روشنایی، استفاده می کند. این لامپ ها که در ابتدا بیشتر به عنوان یک چراغ قرمز رنگ در درون دستگاه های الکترونیکی کاربرد داشتند، با توجه به مصرف برق کم نسبت به سایر لامپ ها، عمر بسیار بالا و فناوری جدید ساخت به رنگ های دیگر توانسته اند جای خود را در صنعت روشنایی در دنیا باز کنند.
لامپ های LED کارایی و طول عمر و بازده انرژی بالایی دارند که چند برابر لامپ های رشته ای است و از دیگر لامپ های فلورسنت ( به انگلیسی: Fluorescent lamp ) به شکل قابل ملاحظه ای کارآمدتر هستند. ادعا شده که آن ها حتی قادر به انتشار بیش از ۳۰۰ لومن در هر وات توسط برخی از تولیدکنندگان LED هستند. پیش بینی می شود که بازار لامپ های LED در دهه آینده بیش از دوازده برابر شود؛ و این رقم از ۲ میلیارد دلار در آغاز سال ۲۰۱۴ تا ۲۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۳ رشد سالیانه ۲۵٪ داشته باشد. در شاخص بهبود راندمان مصرف نیز از سال ۲۰۱۶ به بعد، میزان مصرف انرژی لامپ های LED به حدود ۱۰ درصد میزان مصرف لامپ های رشته ای رسیده است.
LED مخفف کلمات Light emitting diode است که معنای دیود ساطع کننده نور را می دهد. دیودهای ساطع کننده نور در واقع جزء خانواده دیودها هستند که زیرگروه نیمه هادی ها به شمار می آیند. خاصیتی که LEDها را از سایر نیمه هادی ها متمایز می کند این است که با گذر جریان الکتریکی از آن ها مقداری انرژی به صورت نور از آن ها ساطع می شود.
کارشناسان معتقدند که لامپ های معمولی یا همان لامپ ها رشته ای یکی از مهم ترین دلایل افزایش مصرف انرژی و در نتیجه افزایش حجم تولید گازهای گلخانه ای در جهان می باشند؛ بنابراین بسیاری از کشورها، برنامه چند ساله ای را برای جایگزینی مدل های دیگر لامپ به جای لامپ های رشته ای تدوین کرده اند تا شاید بتوانند در دراز مدت استفاده از لامپ های رشته ای و به تبع آن حرارت زمین را کاهش دهند. به همین دلیل استفاده از لامپ های کم مصرف، فلورسنت و… مرسوم شد و برخی کشورها مردم را ملزم به استفاده از این لامپ ها کرده اند. البته ذکر این نکته لازم است که استفاده از لامپ های LED در تولید تلویزیون محدودیت هایی دارد که یکی از آن ها محدودیت استفاده از این تکنولوژی در سایزهای پایین است.
LEDها که از دهه های گذشته در تجهیزات الکترونیک مورد استفاده قرار می گرفتند، عموماً برای نمایش خاموش یا روشن بودن نمایشگرها در لوازم مولتی مدیا و نیز نشان گر آماده به کار بودن لوازم الکتریکی و ماشین آلات مورد استفاده قرار گرفتند. اما در حال حاضر چیپ های LED با شارنوری بالا ، در صنایع روشنایی هم نقش بسزایی دارند. بزرگ ترین ایراد لامپ های LED رنگ آن ها بود. اما اکنون به آسانی با تغییر در ساختار فیزیکی و مواد تشکیل دهنده LED، نور در رنگ ها و شدت های مختلف و با طول موج مشخص با رنگ کاملاً خالص تولید می شود. به عبارتی LEDها فاقد پرتوهای مادون قرمز و فرابنفشی هستند که سایر صنایع روشنایی ایجاد می کنند و LEDها به سلامت چشم و محیط آسیب نمی رسانند. LEDهای سفید قابلیت تولید همه رنگ ها را داشته و علاوه بر آن از انرژی بسیار کمتری در مقایسه با سایر لامپ ها و LEDهای قدیمی، برای تولید روشنایی استفاده می کنند. به همین دلیل روز به روز استفاده از آن ها بیشتر شده است. با توجه به مزایای استفاده از لامپ های LED پپش بینی می شود تا کمتر از ۵ سال آینده شاهد تحولات عمده ای در عرصه محصولات روشنایی و حتی تصویری باشیم. لامپ های LED همچنین شماره ا را روی ساعت های دیجیتالی نشان می دهند، اطلاعات را از کنترل تلویزیون می فرستند و نور آن ها نشان می دهد که چه زمانی تلویزیون روشن است.
عکس لامپ ال ئی دیعکس لامپ ال ئی دیعکس لامپ ال ئی دیعکس لامپ ال ئی دیعکس لامپ ال ئی دی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس