لالب

لغت نامه دهخدا

لالب. [ ل َ ] ( اِخ ) دهی از دهستان ابوالعباس بخش جانکی گرمسیر شهرستان اهواز واقع در ده هزارگزی شمال خاوری باغ ملک. دارای 150 تن سکنه شیعه.فارسی زبان. محصول آنجا غلات و برنج و انار و مرکبات و بلوط. شغل اهالی زراعت و راه مالرو است و ساکنین از طایفه جانکی هست. ( فرهنگ جغرافیائی ایران ج 6 ).

دانشنامه عمومی

لالُب، روستایی گردشگری از توابع بخش مرکزی شهرستان باغ ملک در استان خوزستان ایران است، که در گذشته اقامتگاه خوانین بختیاری منگشت بود و هم اینک قلعه باستانی خوانین با نام قلعه اقبال، محل بازدید گردشگران می باشد. از دیگر جاذبه های این روستا می توان به رودخانه منگشت اشاره کرد که به مانند خط استوا این روستا را از روستای ابوالعباس ( بلواس ) ، که مرکز دهستان منگشت می باشد، جدا می کند. باغات سرسبز انار، قنات های کشاورزی و همچنین آسیاب های آبی ( سنتی ) به نام های، پلنگ، نهنگ و زرنگ از دیگر جاذبه های گردشگری این روستا می باشند. علاوه بر انار، برنج، پیاز، ماش و مرکبات از محصولات کشاورزی این روستا می باشد. شایان ذکر است که تنها سایت پرواز پاراگلایدر در شهرستان باغملک، بر فراز کوهِ مُشرف بر روستای لالُب معروفِ به سرپهن قرار دارد که همین امتیاز باعث ورود هفتگی علاقمندان ورزشهای هوایی بخصوص پاراگلایدر و چتر بازی به روستای لالُب شود. کوه بادرنگان سومین کوهِ بلند شهرستان نیز در این روستا قرار دارد که با طبیعت بِکر و دیدنی خود، پذیرای کوهنوردان و صخره نوردان استان نیز میباشد.
این روستا در دهستان منگشت قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱٬۱۸۳ نفر ( ۲۱۷خانوار ) بوده است. که در سال ۱۳۹۰ این آمار به ۱۴۵۵ نفر ( ۳۴۱ خانوار ) رسید [ ۲] .
عکس لالب
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس