لازانیا، نوعی پاستای ورقه ای، پهن و مسطح است. این نوع پاستا، احتمالاً یکی از قدیمی ترین انواع پاستا است. [ ۱] لازانیا، همچنین می تواند به نوعی غذای ایتالیایی اشاره داشته باشد که از لایه های روی هم چیده شدهٔ پاستای لازانیا ( خمیربرگ[ ۲] ) ، سس مخصوص، و پنیر پیتزا درست می شود. لازانیا انواع مختلفی دارد و معمولاً در فر پخته می شود.
لازانیا شامل سه قسمت اصلی است:
اول، خمیر لازانیا در واقع همان خمیر پاستا است که آن را به صورت ورقه های پهن برش می زنند.
دوم، خوراک اصلی که بین این ورقه ها قرار می گیرند.
سوم، سس و پنیر پیتزا که برای لطافت بیشتر و طعم بهتر غذا، در بین لایه ها و به ویژه سطح اصلی مورد استفاده قرار می گیرد.
یک لایه از برگه های لازانیا را کف ظرف گذاشته و روی آن را با خوراک اصلی می پوشانند. خوراک اصلی معمولاً با پایهٔ گوجه فرنگی بوده و می تواند همراه با قارچ، گوشت چرخ کرده قرمز یا رشته های گوشت مرغ یا بدون گوشت و گیاهی باشد. مواد را قبل از اضافه کردن به لازانیا با یکدیگر تفت می دهند تا مخلوطی یکدست به دست آید. در برخی مناطق از مواد طعم دهندهٔ دیگری چون فلفل دلمه ای، هویج، نخود فرنگی و… نیز استفاده می شود. در قدم بعد روی مواد را با سس سفید، که از ترکیب آرد، شیر و کره درست می شود، پوشانده و بر روی آنها لایهٔ دیگری از خمیر لازانیا قرار داده و این روند معمولاً تا سه لایه ادامه پیدا می کند. در نهایت آخرین سطح با لایه ای از خمیر پوشانده شده، روی آن را با سس سفید و پنیر پیتزا پوشانده و در فر قرار می دهند تا مواد پیوستگی لازم را به دست آورند.
امروزه روش های پخت متنوعی برای لازانیا در مناطق مختلف جهان وجود دارد و غالباً در تهیهٔ خوراک اصلی ( بین لایه ای ) لازانیا و مواد تشکیل دهندهٔ آن، چاشنی و ادویه ها، تفاوت هایی دیده می شود.
یکی از طرز تهیه های متداول برای این غذا:
خمیر خمیربرگ آماده یک بسته
گوشت چرخ کرده نیم کیلو
پیاز سرخ شده ۳ قاشق سوپخوری
رب گوجه فرنگی یک قاشق سوپخوری
سس سفید ۲ فنجان
پنیر پیتزا ۲۰۰ گرم
روغن ۱۰۰ گرم
گوشت چرخ کرده را با پیاز سرخ شده و ۲ قاشق سوپخوری روغن تفت می دهیم و می گذاریم با یک لیوان آب بپزد تا به روغن بیفتد. رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و نمک و فلفل آن را میزان می کنیم. از این مایه گوشتی برای انواع غذاهای ماکارونی و لازانیا استفاده می کنیم.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفلازانیا شامل سه قسمت اصلی است:
اول، خمیر لازانیا در واقع همان خمیر پاستا است که آن را به صورت ورقه های پهن برش می زنند.
دوم، خوراک اصلی که بین این ورقه ها قرار می گیرند.
سوم، سس و پنیر پیتزا که برای لطافت بیشتر و طعم بهتر غذا، در بین لایه ها و به ویژه سطح اصلی مورد استفاده قرار می گیرد.
یک لایه از برگه های لازانیا را کف ظرف گذاشته و روی آن را با خوراک اصلی می پوشانند. خوراک اصلی معمولاً با پایهٔ گوجه فرنگی بوده و می تواند همراه با قارچ، گوشت چرخ کرده قرمز یا رشته های گوشت مرغ یا بدون گوشت و گیاهی باشد. مواد را قبل از اضافه کردن به لازانیا با یکدیگر تفت می دهند تا مخلوطی یکدست به دست آید. در برخی مناطق از مواد طعم دهندهٔ دیگری چون فلفل دلمه ای، هویج، نخود فرنگی و… نیز استفاده می شود. در قدم بعد روی مواد را با سس سفید، که از ترکیب آرد، شیر و کره درست می شود، پوشانده و بر روی آنها لایهٔ دیگری از خمیر لازانیا قرار داده و این روند معمولاً تا سه لایه ادامه پیدا می کند. در نهایت آخرین سطح با لایه ای از خمیر پوشانده شده، روی آن را با سس سفید و پنیر پیتزا پوشانده و در فر قرار می دهند تا مواد پیوستگی لازم را به دست آورند.
امروزه روش های پخت متنوعی برای لازانیا در مناطق مختلف جهان وجود دارد و غالباً در تهیهٔ خوراک اصلی ( بین لایه ای ) لازانیا و مواد تشکیل دهندهٔ آن، چاشنی و ادویه ها، تفاوت هایی دیده می شود.
یکی از طرز تهیه های متداول برای این غذا:
خمیر خمیربرگ آماده یک بسته
گوشت چرخ کرده نیم کیلو
پیاز سرخ شده ۳ قاشق سوپخوری
رب گوجه فرنگی یک قاشق سوپخوری
سس سفید ۲ فنجان
پنیر پیتزا ۲۰۰ گرم
روغن ۱۰۰ گرم
گوشت چرخ کرده را با پیاز سرخ شده و ۲ قاشق سوپخوری روغن تفت می دهیم و می گذاریم با یک لیوان آب بپزد تا به روغن بیفتد. رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و نمک و فلفل آن را میزان می کنیم. از این مایه گوشتی برای انواع غذاهای ماکارونی و لازانیا استفاده می کنیم.
wiki: لازانیا