لاریجانی صادق

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] صادق اردشیر لاریجانی، در سال 1339ش، در نجف اشرف، دیده به جهان گشود. پدرش، مرحوم آیت الله میرزا هاشم آملی، از اعاظم فقها و مراجع نجف اشرف و قم بود و شاگردان بسیاری در این دو شهر بزرگ علم و تقوی پروراند. قریب یک سال و اندی داشت که مرحوم والدش، از نجف اشرف به قم مقدسه نقل مکان نمود و بساط تدریس را در این شهر گشود.
صادق، از سال 1345 تا 1356 در مراحل دبستان و دبیرستان به دروس جدید اشتغال یافت و در همه این سطوح، درس ها را با موفقیت تمام به پایان برد. از سال اول دبیرستان مسیر تحقیق ایشان از درس های معمولی دبیرستان، بسیار فراتر رفت و کتاب های متعدد دانشگاهی در رشته ریاضی را خود بدون کمک استاد فراگرفت.
با فراهم آمدن بورس تحصیلی از دانشگاه صنعتی شریف، عازم تحصیل در یکی از کشورهای غربی بود که ناگهان زندگی ایشان چرخش تمام پیدا کرد و اندیشه و شوق تحصیل در علوم قدیم و دنبال کردن مسیر تحقیقات در علوم قدیم و دنبال کردن مسیر تحقیقات فیلسوفان اسلامی، حرکتی دیگر را باعث شد.
به هر حال با تغییر مسیر علمی، از سال 56 وارد عالم طلبگی شد و با اشتیاق فراوان علوم رسمی حوزه را فراگرفت و در کنار آنها با مباحث فیلسوفان غربی هم آشنا گردید.
اکثر درس های دوره مقدمات و سطح حوزه را با اساتیدی مبرز و عمدتاً به طور خصوصی طی کرد و از محضر اساتیدی چون آیت الله صلواتی و آیت الله سید کاظم حائری و دیگر بزرگان بهره برد و بحث های خارج اصول و فقه را از محضر مرحوم والدش میرزا آیت الله هاشم آملی(ره) و آیت الله شیخ حسین وحیدی خراسانی استفاده برد. در فقه و اصول، تقریبا تمامی درس هایی را که در آنها شرکت جسته است، تقریر کرده است و به علاوه دو مجلد در علم اصول از ابتدا تا مبحث مشتق به عربی نگاشته است.

دانشنامه آزاد فارسی

لاریجانی، صادق (نجف ۱۳۳۹ش- )
لاریجانی، صادق
روحانی و محقق ایرانی، عضو مجلس خبرگان رهبری، از فقهای شورای نگهبان، و رئیس قوۀ قضائیه. فرزند مرجع تقلید آیت الله میرزا هاشم آملی است. از ۱۳۴۵ تا ۱۳۵۶ش دوره های تحصیل ابتدایی و دبیرستان را گذراند و به سبب استعدادش در ریاضیات از دانشگاه صنعتی شریف بورس تحصیلی گرفت، اما تحصیل در آن دانشگاه را رها کرد (۱۳۵۶) و به حوزۀ علمیۀ قم رفت تا علوم اسلامی بخواند. لاریجانی نزد استادان برجسته ای چون آیات میرزا هاشم آملی، شیخ حسین وحیدی خراسانی و سید کاظم حائری فقه و اصول خواند و فلسفۀ اسلامی را نیز نزد آیت الله جوادی آملی و حسن زادۀ آملی به پایان برد. کار عمدۀ او تحقیق در مبانی فلسفه، تطبیق و مقارنه در فلسفۀ اسلامی و غرب، و مباحث منطقی است. وی مدرس حوزه های علمیه و برخی دانشگاه های کشور و نیز نمایندۀ مردم استان مازندران در دورۀ سوم مجلس خبرگان رهبری بوده است. ازجمله آثار اوست: فلسفۀ اخلاق؛ قلمرو دین؛ فلسفۀ تحلیلی؛ دین و اخلاق؛ زبان دین؛ براهین اثبات واجب؛ معرفت دینی؛ مبانی کلامی ـ فلسفی حکومت دینی.

پیشنهاد کاربران

بپرس