قینر

لغت نامه دهخدا

قینر. [ ق ِ ن َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان سکمن آباد بخش حومه شهرستان خوی ، سکنه آن 275 تن. آب آن از آقچای و چشمه و محصول آن غلات و حبوب. شغل اهالی زراعت ، گله داری و صنایع دستی زنان آنجا جاجیم بافی است. راه ارابه رو دارد و اتومبیل از آن می توان برد. این ده در دو محل بفاصله 2500 گز به نام قینر بالا و پائین مشهور است. سکنه قینر پایین 145 تن میباشد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).

قینر. [ ق ِ ن َ] ( اِخ ) دهی است از دهستان رودقات بخش مرکزی شهرستان مرند، سکنه آن 579 تن. آب آن از رودخانه و چشمه. محصول آن غلات و شغل اهالی آنجا زراعت و گله داری است.راه مالرو دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).

فرهنگ فارسی

دهی جزئ دهستان رودقات بخش مرکزی شهرستان مرند .

دانشنامه عمومی

قینر یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان بناب بخش مرکزی شهرستان مرند و در 40 کیلومتری شهرستان مرند  و 54 کیلومتری شهر تبریز واقع شده است. نام این روستا در زبان ترکی به معنای «جوشان» است و گفته می شود جوشش و بیرون آمدن آب برف های ارتفاعات بالا دست «قینر» در رودخانه جاری روستا، وجه تسمیه این نامگذاری است. روستای قینر در 34 کیلومتری شمال شرق مرند و در مرز بین این شهرستان و شهرستان ورزقان قرار دارد. در واقع «قینر»، آخرین روستای حوزه استحفاظی مرند در شمال شرق این شهرستان است و ضلع شمالی گردنه معروف و برف گیر آن با دسترسی به روستاهای «طرزم» «ارزیل» و «گول آخیر» در محدوده ورزقان و قره داغ جای می گیرد.
بر اساس آنچه که معمرین روستا به نقل از نیاکان خود نقل می کنند، قدمت «قینر» به 300 سال قبل می رسد و ساکنان اولیه آن جمعی از اعضای خانواده های منتسب به اجتماعات عشایری آذربایجان از قبیل «حاجی علیلو»، «حسنکلو» و … بوده اند که به تدریج در این محل جمع آمده و روستای فعلی را بنیان گذاشته اند.
شهدای روستای قینر:
شهید صمد صابر
شهید محرم امانی
شهید عباسعلی ملکی
شهید حبیب حسن زاده
عکس قینرعکس قینر
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس