قوری قهوه ساز اسپرسو، قوری موکا یا موکا پات یا موکاپات یا موکا اکسپرس نوعی ماشین قهوه ساز است که با گذراندن آب بسیار داغ و تحت فشار با بخار از میان قهوه آسیاب شده، تولید نوشیدنی قهوه می نماید. این نوع قوری نخستین بار در سال ۱۹۳۳ توسط لوئیجی دو پونتی و برای شرکت ایتالیایی آلفونسو بیالتی منحصراً به ثبت رسید. صنایع بیالتی این نوع قهوه ساز را تحت نام موکا اسپرسو تولید و روانه بازار کرد.
برای استفاده از این ماشین به یک وسیله حرارتی مثل اجاق گازی یا برقی نیاز است که مراحل تولید قهوه با استفاده از انرژی حرارتی این وسایل حرارتی تولید می گردد.
موکا اسپرسو بیشتر در کشورهای آمریکای لاتین و اروپایی مورد استفاده قرار می گیرد. این قهوه ساز به عنوان یک طرح شمایلی در هنر صنایع مدرن و موزه های مربوط به طراحی و مدل های سه بعدی مورد توجه قرار گرفته است. به گفته برخی طراحان و فعالان در این زمینه قوری موکاپات هشت وجهی از سایر طرح های دایره ای وجه تمایز دارد.
قوری قهوه ساز اسپرسو در اندازه های مختلف تولید شده است و از یک تا هجده نفره آن موجود است. مدل های نخستین و حتی کنونی آن بیشتر از جنس آلومینیوم با دسته باکلیتی می باشند.
بندر مخا در سده های ۱۵ تا ۱۷ میلادی بازار اصلی فروش قهوه در جهان بود و نام «قهوه موکا» نیز از نام همین شهر گرفته شده است.
یک قوری قهوه ساز اسپرسو از سه بخش اصلی تشکیل شده است:
• محفظه نگهدارنده آب: این محفظه که در بخش زیرین قرار دارد، وظیفه نگهداری آب را بر عهده دارد. آب در این ظرف داغ شده و با فشار به سمت سبد قهوه رانده می شود.
• سبد قهوه: این محفظه دارای دو بخش می باشد، یکی محفظه دایره ای شکل که قهوه آسیاب شده را درون آن می ریزند و دوم لوله ای متصل به محفظه سبد که در زیر آن جای دارد. این لوله در هنگام بسته شدن کامل قهوه ساز، درون آب درون محفظه نگهدارنده آب فرومی رود.
• ظرف فراورده این ظرف که در بالای سیستم جای می گیرد و دارای یک دسته نیز می باشد وظیفه نگهداری نوشیدنی قهوه تولید شده را بر عهده دارد. در کف این ظرف فیلتری موجود است که دقیقاً در بالای سبد قهوه قرار می گیرد. میانه این ظرف لوله ای است که نوشیدنی تولید شده از آن گذر کرده و نهایتاً درون ظرف سر ریز می شود.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفبرای استفاده از این ماشین به یک وسیله حرارتی مثل اجاق گازی یا برقی نیاز است که مراحل تولید قهوه با استفاده از انرژی حرارتی این وسایل حرارتی تولید می گردد.
موکا اسپرسو بیشتر در کشورهای آمریکای لاتین و اروپایی مورد استفاده قرار می گیرد. این قهوه ساز به عنوان یک طرح شمایلی در هنر صنایع مدرن و موزه های مربوط به طراحی و مدل های سه بعدی مورد توجه قرار گرفته است. به گفته برخی طراحان و فعالان در این زمینه قوری موکاپات هشت وجهی از سایر طرح های دایره ای وجه تمایز دارد.
قوری قهوه ساز اسپرسو در اندازه های مختلف تولید شده است و از یک تا هجده نفره آن موجود است. مدل های نخستین و حتی کنونی آن بیشتر از جنس آلومینیوم با دسته باکلیتی می باشند.
بندر مخا در سده های ۱۵ تا ۱۷ میلادی بازار اصلی فروش قهوه در جهان بود و نام «قهوه موکا» نیز از نام همین شهر گرفته شده است.
یک قوری قهوه ساز اسپرسو از سه بخش اصلی تشکیل شده است:
• محفظه نگهدارنده آب: این محفظه که در بخش زیرین قرار دارد، وظیفه نگهداری آب را بر عهده دارد. آب در این ظرف داغ شده و با فشار به سمت سبد قهوه رانده می شود.
• سبد قهوه: این محفظه دارای دو بخش می باشد، یکی محفظه دایره ای شکل که قهوه آسیاب شده را درون آن می ریزند و دوم لوله ای متصل به محفظه سبد که در زیر آن جای دارد. این لوله در هنگام بسته شدن کامل قهوه ساز، درون آب درون محفظه نگهدارنده آب فرومی رود.
• ظرف فراورده این ظرف که در بالای سیستم جای می گیرد و دارای یک دسته نیز می باشد وظیفه نگهداری نوشیدنی قهوه تولید شده را بر عهده دارد. در کف این ظرف فیلتری موجود است که دقیقاً در بالای سبد قهوه قرار می گیرد. میانه این ظرف لوله ای است که نوشیدنی تولید شده از آن گذر کرده و نهایتاً درون ظرف سر ریز می شود.
wiki: قوری موکا