قزلباش های افغانستان

پیشنهاد کاربران

قزلباش های افغانستان ( ترکی: افغانیستان قزلباشلاری ) یک گروه قومی در افغانستان هستند. قزلباش های افغان از نوادگان قزلباش ها هستند که گروهی شبه نظامی بودند. قزلباش های افغانستان از طایفه های ترکمان ها، ترک ها، کردها و لرها تشکیل شده بودند. زبان مادری آنها فارسی دری است. از شیعه دوازده امامی پیروی می کنند.
...
[مشاهده متن کامل]

قزلباش ها کنفدراسیونی متشکل از طایفه ترک و غیر ترک آن ( شاملو، روملو، کورد ها، لر ها ، تات ها و بودند که پارچه های قرمز بر سر می پوشیدند و نام قزلباش به معنای «سر سرخ» را به خود اختصاص دادند.
قزلباش های افغان به طوایف مختلف تعلق دارند: افشار، جوانشیر، مرادخان، کورد، لر، تات و همچنین بیات، شاهسون، انصارلو، و شاه آقا. جوانشیرها اصالتاً شوشی هستند و بخش عمده ای از قزلباش های افغان را تشکیل می دهند. محله افشاری بالا در کابل روستاهای نهاقچی و تپه بین کابل و هرات، با افشارها پیوند دارند. روستاهای آبشار و آبشارا در اطراف هرات نیز با افشارها مرتبط است. قزلباش ها در محله چنداول کابل تعداد زیادی دارند که با هزاره ها زندگی می کنند. در منابع اواخر قرن نوزدهم ذکر شده است که قزلباش ها در کابل، هرات، قندهار و ترکستان افغانستان پراکنده اند.
در سال 1885 گزارش شد که آنها زبان ترکی خود را حفظ کرده و همچنین به فارسی دو زبانه بودند.
عده ای قزلباش از سپاهیان به جا مانده از صفوی ها و افشاری ها فرود می آیند. دیگران در زمان سلطنت درانی به این کشور آمدند. قزلباش افغانستان در طول تاریخ نقش های مهم بسیاری در حکومت داشتند.
سر مانتستوارت الفینستون، قزلباش های افغان در کابل را در اوایل قرن نوزدهم به عنوان "مستعمره ترک ها" توصیف کرد که "فارسی و در میان خود ترکی" صحبت می کردند. آنها همچنین به عنوان "در واقع ترک های فارسیساز" توصیف شدند.
نقش های بزرگ و قدرتمند قزلباش ها در حکومت افغانستان باعث نارضایتی پشتون ها شد و پس از اینکه قزلباش ها در جریان جنگ اول انگلیس و افغانستان در کنار انگلیسی ها قرار گرفتند، این وضعیت بدتر شد.

قزلباش های افغانستان
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/قزلباش‌های_افغانستان

بپرس