قزل الای رنگین کمان

دانشنامه عمومی

قزل آلای رنگین کمان. قزل آلای رنگین کمان یا گل ماهی رنگین کمان نوعی ماهی از خانوادهٔ آزادماهیان ( Salmonidae ) است.
این ماهی از راستهٔ آزادماهی سانان ( Salmoniformes ) ، از جنس قزل آلاها ( Oncorhynchus ) است.
از لحاظ ظاهری دارای بدنی کشیده و باله های توسعه یافته است که تعداد آن ها ۸ عدد می باشد و شامل دو باله سینه ای، دو باله شکمی، یک باله مخرجی و دو باله پشتی است. یکی از باله های پشتی بالای بدن و در وسط قرار دارد و دارای شعاع می باشد. باله پشتی دیگر کوچک و بدون شععاع و بر روی ساقه دمی قرار داشته که به نام بالچه چربی معروف است که مشخصه اصلی کلیه آزاد ماهیان می باشد. قزل آلای رنگین کمان دهان بزرگی دارد که هنگام صید طعمه به علت آزاد بودن استخوان فکی تا حد زیادی باز شده و طعمه های بزرگ را شکار می کند. رنگ اصلی سر و حاشیه بدن ماهی به رنگ زرد روشن است که در بالای خط جانبی لکه های تیره فراوانی دیده می شود. رنگ بدن ان در رودخانه های مختلف تغییر می کند و در رودخانه هایی که در سایه واقع گردیده است بسیار تیره می گردد. طول این ماهی به ۴۰ سانتی متر و وزن ان به ۱٫۳ کیلو گرم می رسد. این ماهی دارای ۶۳ - ۶۱ مهره، ۱۹ خار آبششی، ۴۸ عدد زوائد باب المعده ای است. همچنین مانند بیشتر قرل آلاها دندان های تیزی دارد که بر روی استخوان خیش در سقف دهان قرار گرفته اند. [ ۱]
زیستگاه اصلی آن از رودخانه کاسکوکوئیم در آلاسکا شروع شده و به سمت جنوب ادامه یافته و به منطقه باها در کالیفرنیا می رسد. پراکنش این ماهی در ایران در حوزه دریای خزر، رودخانه های دجله، کارون، تجن و دریاچه نمک می باشد. به طور کلی قزل آلای رنگین کمان متعلق به آب های سرد و شفاف، بستر سنگی، سنگلاخی و شنی است. این ماهی در شرایط طبیعی در رودخانه ها و دریاچه های سرد و خنک زیست می کند.
دو واریته اصلی از آن وجود دارد. یکی از این واریته ها که مهاجر دریا می باشد قزل آلای پولاد سر نامیده می شود. این ماهی در اغلب رود خانه هایی که به اقیانوس آرام می ریزند وجود دارد. واریته دیگر ساکن آب شیرین است که البته این نوع واریته به چندین نژاد تقسیم می شود.
دمای مناسب برای رشد بهینه ماهی قزل آلای رنگین کمان بین ۱۷ - ۱۵ درجه سانتی گراد است. در این دما حداکثر توانایی در گوارش و جذب غذا و بالاترین میزان فعالیت آنزیمی را داراست و درجه حرارت های پایین تر مقداری از فعالیت های آنزیمی را کاهش داده و رشد ماهی را تحت تأثیر قرار می دهد.
عکس قزل آلای رنگین کمانعکس قزل آلای رنگین کمانعکس قزل آلای رنگین کمانعکس قزل آلای رنگین کمانعکس قزل آلای رنگین کمانعکس قزل آلای رنگین کمان
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس