قران هرگز تحریف نشده

دانشنامه اسلامی

[ویکی اهل البیت] قرآن هرگز تحریف نشده. کتاب قرآن هرگز تحریف نشده ترجمه کتاب فصل الخطاب فی عدم تحریف کتاب رب الارباب از علامه ح‍س‍ن زاده آم‍ل‍ی است که آقای ع‍ب‍دال‍ع‍ل‍ی م‍ح‍م‍دی ش‍اه‍رودی آن را به فارسی ترجمه نموده است.
یکی از اتهاماتی که برخی به شیعه وارد می نمایند، اتهام اعتقاد شیعه به تحریف قرآن است. مولف در این کتاب از راههای مختلفی اثبات نموده است که قرآن هرگز تحریف نشده است و نخواهد شد و اتهام وارد شده به شیعه نیز کذب است.
مولف در ابتدای کتاب به نحو اجمال دلایل خود بر عدم تحریف قرآن را ذکر می کند و در فصول بعدی آنها را اثبات می نماید. این دلایل که در کتاب با ذکر شواهد مختلف به اثبا ت می رسند عبارتند از:
برخی از مباحثی که در این کتاب مطرح گردیده است، عبارتند از:
علامه حسن زاده در پایان این کتاب حواشی استاد خود مرحوم علامه شعرانی بر کتاب فصل الخطاب را آورده اند. سبک این بخش به این صورت است که بعد از هر شماره، ابتدا متن عبارت کتاب فصل الخطاب و شماره صفحه آن است و سپس عبارت استاد به عنوان حاشیه خواهد آمد.
این کتاب در سال 1373 توسط انتشارات قیام و در سال 1386 توسط انتشارات الف لام میم منتشر شده است.

[ویکی نور] قرآن هرگز تحریف نشده. قرآن هرگز تحریف نشده، تألیف استاد علامه حسن زاده آملی، با ترجمه عبدالعلی محمدی شاهرودی است.
کتاب پیرامون یکی از مسائل مهم علوم قرآنی؛ یعنی موضوع عدم تحریف نوشته شده است، مؤلف که از اندیشمندان بزرگ عصر حاضر در جهان تشیع می باشد. در این کتاب موضوع فوق را از راه های مختلفی اثبات نموده است. وی با استفاده از طرق مختلف، سعی می کند این اتهام را که اهل سنت به شیعه می زند، مبنی بر این که شیعه قائل به تحریف قرآن است، از دامن تشیع بزداید و پاک نماید.
لذا مطالب را از توقیفی بودن سوره ها و آیه ها، و نیز مسالۀ بسم الله الرحمن الرحیم که جزء قرآن است، شروع آنگاه با ذکر ادلۀ مختلف از آیات و احادیث عدم تحریف را اثبات و در ادامه نظرات برخی از علماء شیعه را در این زمینه ذکر نموده است.
و در بخشی دیگر از کتاب، نظر حاجی نوری در کتاب فصل الخطاب را مطرح و پاسخ آن را بیان نموده و می گوید روایاتی که ایشان در این کتاب آورده است، خبر واحد هستند که نمی توانند با قرآن معارضه نمایند و لذا قابل استناد نمی باشند.
کتاب از طرف مؤلف محترم فصل بندی نشده است و مطالب آن به صورت یک جا و پشت سر هم بیان شده که برخی از مباحث آن به قرار زیر است:

[ویکی فقه] قرآن هرگز تحریف نشده (کتاب). «قرآن هرگز تحریف نشده» مؤلف استاد علامه حسن زاده آملی مترجم عبد العلی محمدی شاهرودی، کتاب پیرامون یکی از مسائل مهم علوم قرآنی ، یعنی موضوع عدم تحریف نوشته شده است، مؤلف که از اندیشمندان بزرگ عصر حاضر در جهان تشیع می باشد در این کتاب موضوع فوق را از راههای مختلفی اثبات نموده است.
مؤلف با استفاده از طرق مختلف، سعی می کند این اتهام را که اهل سنت به شیعه می زند مبنی بر اینکه شیعه قائل به تحریف قرآن است، از دامن تشیع بزداید و پاک نماید. لذا مطالب را از توقیفی بودن سوره ها و آیه ها، و نیز مساله بسم الله الرحمن الرحیم که جزء قرآن است شروع آنگاه با ذکر ادله مختلف از آیات و احادیث عدم تحریف را اثبات و در ادامه نظرات برخی از علماء شیعه را در این زمینه ذکر نموده است. و در بخشی دیگر از کتاب، نظر حاجی نوری در کتاب فصل الخطاب را مطرح و پاسخ آن را بیان نموده و می گوید روایاتی که ایشان در این کتاب آورده است خبر واحد هستند که نمی توانند با قرآن معارضه نمایند. و لذا قابل استناد نمی باشند.
ویژگی ها
۱- بحث ترتیب سورها: در این بحث با ادله مختلف توقیفی بودن سوره ها را اثبات می نمایند از جمله: اینکه بعضی سوره ها دارای حروف مقطعه هستند و برخی نیستند و از طرف دیگر در برخی آیات کلمه سوره وجود دارد. و همچنین سوره توبه بسم الله ندارد. ۲- بحث: چرا سوره برائت بسم الله ندارد: در این قسمت نظرات مفسران اسلامی در این باره را متذکر شده و در پایان نتیجه می گیرد که عمده ترین دلیل برای این موضوع روایات اهل بیت علیه السّلام است ۳- بحث عدم تحریف قرآن: در این بحث پس از بیان اینکه خداوند که قرآن را نازل کرده خود حافظ و حامی اوست، آیاتی را پیرامون عدم تحریف قرآن بیان کرده در پایان نظرات علماء شیعه را در این باره متذکر می شوند.
ساختار کتاب
کتاب از طرف مؤلف محترم فصل بندی نشده است. و مطالب آن به صورت یکجا و پشت سر هم بیان شده که برخی از مباحث آن به قرار زیر است: ترتیب آیات و سوره ها توقیفی است چگونگی نظم آیات و سوره ها قرآن را صحابه جمع آوری نکرده اند پیوند آیات به یکدیگر تکرار آیات. ترتیب سوره های قرآن اشخاصی که در زمان پیامبر صلی الله علیه و آله وسلّم قرآن را جمع آوری نمودند علی علیه السّلام نخستین جمع آوری کننده قرآن تنظیم سوره ها به اجتهاد صحابه نبوده شیوه نگارش قرآن قرائت قرآن بر طبق هفت قرائت متواتر علت اختلاف شماره آیات در قرآنها.
نسخه شناسی
...

پیشنهاد کاربران

بپرس