قرائت نمازهای یومیه

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] زن می تواند حمد و سوره نماز صبح و مغرب و عشا را بلند یا آهسته بخواند؛ ولی اگر نامحرم صدایش را بشنود، بنا بر احتیاط واجب باید آهسته بخواند.
وظیفه زنان را نسبت به بلند و آهسته خواندن نماز (جهر و اخفات) می توان در دو قسم دسته بندی کرد:
← قسم اول
در صورت اول مراجع معظم تقلید، می فرمایند: زن می تواند حمد و سوره نماز صبح و مغرب و عشا را بلند یا آهسته بخواند. اما در صورت دوم اکثر مراجع معظم تقلید می فرمایند: بنا بر احتیاط واجب باید آهسته بخواند.بعضی مراجع دیگر می فرمایند: بنا بر احتیاط مستحب آهسته بخواند.آیت الله زنجانی: بنا بر احتیاط مستحب آهسته بخواند.آیت الله مکارم: احتیاط مستحب آن است که آهسته بخواند.آیات عظام خویی و تبریزی: اگر نامحرم صدایش را بشنود، بنا بر احتیاط آهسته بخواند. عده ای دیگر از مراجع عظام تقلید در زمانی که شنواندن صدا به نامحرم حرام است، به آهسته خواندن فتوا می دهند.آیت الله سیستانی: و موردی باشد که شنواندن صدا به نامحرم حرام است، باید آهسته بخواند و اگر عمداً بلند بخواند، بنا بر احتیاط نمازش باطل است. بنابراین اگر نمازگزار در جایی که باید نماز را آهسته بخواند، عمداً بلند خواند، نمازش باطل است.
بیان یک نکته
بدیهی است صرفاً به خاطر حضور قلب بیش تر و امثال آن نمی توان شرایط صحت نماز را رعایت نکرد.آیت الله بهجت: بنا بر اظهر اگر نامحرم صدایش را بشنود، باید آهسته بخواند؛ در صورتی که شنیدن صدای او حرام باشد؛ مثلاً ترس فتنه و لذت بردن در بین باشد.

پیشنهاد کاربران

بپرس