قالب بتن عایق

دانشنامه عمومی

سیستم بتن مسلح با عایق ماندگار ( ICF ) دیواری پرشونده با بتن هستند که قالب دیوارها دائمی بوده و بعد از بتن ریزی به عنوان جزئی از دیوار محسوب شده و به صورت عایق حرارتی عمل می کند[ ۱] این سیستم برای اولین بار در اوایل دهه ی۱۹۵۰–۱۹۶۰ در کشور آلمان ابداع شد و پس از آن در اروپا و سپس در سراسر دنیا به سرعت گسترش یافت. در حال حاضر بیش از ۸ درصد ساختمان های با ارتفاع کم و متوسط در آمریکا و کانادا با این سیستم ساخته می شوند. [ ۲] ICFانقلابی در پیشرفت صنعت جهانی ساختمان برای ساختمان های مسکونی، تجاری و سازمانی است که استفاده روزافزون آن به دلیل راحتی بی نظیر آن، بهره وری انرژی و کاهش هزینه ها در قیاس با دیگر روش ها قابل توجه است[ ۳]
قالب های عایق ماندگار دیوار بتنی از نظر قالب بندی به سه دسته بلوکی، نواری، پانلی تقسیم می شود که از نظر ابعاد بلوک، شکل هندسی سوراخ ها یا فضای خالی برای بتن ریزی با یکدیگر متفاوت هستند امروزه نوع بلوکی و پانلی کاربرد بیشتری نسبت به نوع نواری دارند. قالب بلوکی معمولاً تا ابعاد۱۲۰×۳۰ تولید می شوند و قالب های تخته ای و نواری ابعادی بزرگتر تا حدود ۳۰×۲۴۰ سانتی متر هستند که معمولاً به صورت دو تخته جداگانه با ضخامت ۵ سانت به محل ساختمان منتقل شده و سپس بوسیله اتصالات پلاستیکی بهم متصل می شوند. ابعاد پانل ها بسیار متنوع است و معمولاً تا ابعاد ۱۲۰×۳۶۰ سانتی متر نیز تولید می شوند که می توانند به صورت افقی یا عمودی بکار روند[ ۴] اما از نظر شکل هندسی بدنه داخلی قالب یا بخش بتنی به سه حالت تخت و صاف، شبکه دو بعدی بدون حفره، شبکه دوبعدی حفره دار می تواند باشد که نوع تخت و صاف متداول تر است و به ندرت از نوع شبکه ای دوبعدی حفره دار استفاده می شود.
این سیستم شیوه اجرای ساختمان بتن آرمهٔ درجا با قالب های عایق ماندگار پلی استایرنی است که سازه حاصل از آن، یک ساختمان بتن مسلح و در زمره سازه های متداول، تلقی می شود. در این سیستم ساختمانی، قالب های دیوار و سقف با استفاده از مفتول آهنی گالوانیزه به قطر ۲٫۲ میلی متر، به صورت شبکه جوش شده، در محل کارخانه ساخته شده و در وجوه داخلی و خارجی قالب پانل هایی از مصالح عایق کننده، مانند پلی استایرن منبسط شونده کندسوز، قرار داده می شود. قالب های دیوار بتنی با امکان آرماتوربندی به میزان مورد نیاز و با ضخامت مورد نظر طراح، از ۸۰ تا ۵۰۰ میلی متر و بیشتر برای دیوارها و قالب های تیرچه های متغیر و دلخواه، توسط خطوط تولید در مقیاس نسبتاً زیاد، قابل تولید است. خط تولید کارخانه این سیستم، می تواند مدول های لازم برای ساخت واحدهای مسکونی را تولید کند. مدول های کارخانه ای این سیستم سبک بوده و قابلیت حمل و نقل و نصب سریع در اجرا را دارا می باشد، به طوری که اجرای بالغ بر ۲۰ مترمربع نفر - روزکاری را مقدور می کند. ضخامت نسبتاً قابل ملاحظه دیوارهای تمام شدهٔ معماری را می توان یکی از محدودیت های این سیستم عنوان کرد[ ۵] ساختمانهایICF بناهایی هستند که دیوار بتنی در جاریز آن با استفاده از قالب های فوم ( در اصطلاح یونولیت ) ساخته شده و پس از بتن ریزی در دو طرف آن باقی می مانند. محصول نهایی این روش یک دیوار بتنی می باشد که در دو طرف آن به وسیله فوم عایق بندی شده است. در این سیستم قالب فوم دو طرف دیوار به وسیله نگهدارنده های مختلف فلزی یا پلاستیکی به یکدیگر بسته شده و فضای خالی قالب ررا برای بتن ریزی فراهم می سازد. از همین نگهدارنده ها نیز برای قرار دادن آرماتورها در مکان های مورد نظر استفاده می شود. درون فضای باقی مانده بین دو لایه فوم نه تنها امکان ساخت یک دیوار بتنی با عایق بندی حرارتی و صوتی مناسب ایجاد می شود، بلکه در دو طرف دیوار نیز زیزسازی مناسبی برای اتصال دیوارهای نمای بیرونی ( به وسیله نصب اتصالات، انکر ) و همچنین زیرسازی داخلی برای نصب صفحات تخته سیمانی، گچ برگ و … فراهم می گردد. این سیستم اغلب برای دیوارهای بیرونی ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد. دیوارهای نازک داخلی نیازی به عایق کاری، یا آرماتوربندی نداشته و تنها در صورت باربر بودن دیوارهای داخلی می توان از این روش برای ساخت آن ها استفاده نمود تا ضخامت دیوارهای داخلی افزایش نیافته و از کارهای نازک کاری داخلی نیز کاسته می شود. موارد دیگر استفاده این سیستم تعمیرات یا بازسازی دیوارهای قدیمی می باشد که نیاز به تقویت و تثبیت شدن در آن ها وجود دارد.
عکس قالب بتن عایق
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس