قادیکلا

لغت نامه دهخدا

قادیکلا. [ ک َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان راستوپی بخش سوادکوه شهرستان شاهی ، در 2500گزی شمال زیرآب و یکهزارگزی راه آهن و شوسه شاهی تهران و در سرزمین کوهستانی واقع و هوای آن معتدل مرطوب و مالاریائی است و دارای 1340 تن سکنه میباشد. آب آن از چشمه و رودخانه تالار و محصول آن برنج و غلات و لبنیات ، و شغل اهالی زراعت و گله داری و کارگری در معدن زغال سنگ زیرآب و صنایع دستی زنان کرباس و شال بافی است. راه مالرو دارد. در تابستان گله داران به ییلاقات دلوپی میروند. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 3 ).

قادیکلا. [ ک َ ]( اِخ ) دهی است از دهستان میان دورود بخش مرکزی شهرستان ساری. در 15هزارگزی شمال ساری و کنار رود تجن در میان دشت واقع و هوای آن معتدل و مرطوب مالاریائی است ، 450 تن سکنه دارد. آب آن از رودخانه تجن و محصولات آن برنج و غلات و پنبه و صیفی و شغل اهالی زراعت است ، راه مالرو دارد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 3 ).

قادیکلا. [ ک َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان درکاسعیده بخش چهاردانگه شهرستان ساری. در 18000گزی شمال باختری کیاسر و کنار راه عمومی کیاسر به ساری واقع و موقعیت جغرافیائی آن کوهستانی جنگلی و هوای آن معتدل و مرطوب ومالاریائی است. 320 تن سکنه دارد. آب آن از چشمه و رودخانه گرم آب و محصولات آن غلات و برنج و ارزن و شغل اهالی زراعت و صنایع دستی آنان شال و کرباس بافی است. راه مالرو دارد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 3 ).

قادیکلا. [ ک َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان نوکندکا بخش مرکزی شهرستان شاهی. در 8000گزی شمال شاهی کنار شوسه شاهی به جویبار واقع است. آب آن از رودخانه تالار و چاه و محصولات آن برنج و غلات و کنجد و پنبه و صیفی و شغل اهالی زراعت است. تپه ای از آثار قدیم دارد که در نتیجه کاوشی آثار ابنیه از قبیل آجر و سوفال وغیره مشاهده شده. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 3 ).

قادیکلا. [ ک َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان جلال ازرک بخش مرکزی شهرستان بابل. در 10000گزی باختر بابل و در دشت واقع و هوای آن معتدل مرطوب و مالاریائی است. 170تن سکنه دارد. آب آن از رودخانه کاری و محصول آن برنج و صیفی و کنف و مختصر غلات و شغل اهالی زراعت است. راه مالرو دارد. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 3 ).، قادی کلا. [ ک َ ] ( اِخ ) دهی است از دهات آمل. ( ترجمه مازندران و استرآباد رابینو ص 153 ).بیشتر بخوانید ...

فرهنگ فارسی

دهی است از دهستان راستوپی بخش سواد کوه شهرستان شاهی در ۲/۵ کیلومتری شمال زیر آب و یک کیلومتری راه آهن و شوسه شاهی به تهران کوهستانی و معتدل و مرطوب ۱۳۴٠ تن سکنه آب از چشمه و رودخانه تالار محصول برنج غلات و لبنیات شغل زراعت گله داری کارگری در معدن زغال سنگ زیر آب کرباس بافی و شالبافی .

گویش مازنی

/ghaadi kelaa/ از توابع جلال ازرک جنوبی بابل - از توابع نوکنده ی علی آباد قائم شهر & از توابع چهاردانگه ی سورتچی ساری

دانشنامه عمومی

قادیکلا (بابل). قادیکلا ( بابل ) ، روستایی از توابع بخش لاله آباد شهرستان بابل در استان مازندران ایران است.
از نظر وجه تسمیه باید گفت که در گذشته اراضی اطراف روستا در اختیار مالکی به نام ابراهیم قادی بود که به مرور زمان به نام قادی و سپس حدود ۱۰۰ سال پیش به نام قادیکلا معروف گشت. در واقع اسم روستا از دو کلمه قادی اسم شخص و کلا ( kela در زبان مازنی به معنی روستا ) نام مکان ترکیب یافته است. این روستا در گذشته، مرکز بخش بزرگ بندپی ( اکنون متشکل از بخش های بندپی شرقی و بندپی غربی ) بوده است. از نظر توپوگرافی روستا در ناحیه دشتی و آبرفتی واقع شده که شیب عمومی آن از سمت جنوب به شمال می باشد، که ۵ متر پایین تر از سطح آب های آزاد قرار دارد.
از نظر فرهنگی و قومی روستا دارای آداب و رسوم مشترک و یکسان هستند و اختلافی در بین مردم مشاهده نمی شود. دین آن ها اسلام، مذهب شیعه و به زبان مازندرانی تکلم می کنند.
اقتصاد روستای قادیکلا متکی بر کشت زراعت برنج است؛ که سطح زیر کشت روستا در حدود ۱۲۸ هکتار می باشد.
از کل شاغلین روستا حدود ۷۵ درصد در بخش کشاورزی، ۹/۱۷ درصد در بخش خدمات و ۱/۷ درصد در بخش صنعت مشغول به فعالیت هستند.
مهمترین عامل پیدایش روستا آب، زمین های زراعی و نزدیکی به شهر بابل و … بوده است. در واقع در ۱۰۰ سال پیش اهالی روستا در قسمت شرق روستا به فاصله ۵۰۰ متری زندگی می کردند که در اثر شیوع بیماری، به مکان کنونی کوچ کردند؛ که در ابتدا چهار تا شش خانواده بیش نبوده اند.
روستا در سال ۱۳۳۵ دارای ۲۷۵ نفر جمعیت بود که به ۵۳۵ نفر براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵ رسید.
نرخ رشد سالانه جمعیت در طی ۵۰ سال حدود ۳/۱ درصد و ده سال اخیر حدود ۹/۰ - درصد بوده است.
روستا در سال ۱۳۳۵ دارای ۴۲ خانوار با بعد خانوار ۵/۶ نفر بود، که به ۱۴۴ خانوار با بعد ۷/۳ نفر رسیده است.
از نظر گروه سنی پنج ساله، بیشترین جمعیت در گروه سنی ۱۹–۱۵ و ۲۴–۲۰ ساله قرار داشته اند.
در سال ۱۳۸۵ جوانی جمعیت، در حدود ۵/۳۵ درصد بوده است.
در سال ۱۳۷۵ از کل جمعیت شش ساله و بیشتر حدود ۳۸۲ نفر معادل ۵/۷۳ درصد باسواد بوده اند. این نسبت در سال ۱۳۶۵ حدود ۸/۶۳ درصد بوده است.
نرخ فعالیت در سال ۱۳۷۵٬۹/۳۲ درصد بود که به ۸/۳۳ درصد در سال ۱۳۸۵ رسیده است.
نرخ اشتغال در سال ۱۳۸۵، ۲/۸۹ درصد و نرخ بیکاری ۸/۱۰ درصد بوده است.
عکس قادیکلا (بابل)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس