فیزیک مهندسی

دانشنامه عمومی

فیزیک مهندسی میان رشته ای است نوپا که تلفیقی از علم فیزیک و علوم مهندسی است که هدف آن توسعهٔ پایه های نظری برای تحلیل پدیده های علمی و کاربردهای مهندسی آن ها، آینده پژوهی در فناوری، و انتقال فناوری های نو به دنیای صنعت است. آرمان این رشته آن است که دانشجویان ویژگی های مثبت یک مهندس و یک دانشمند را توأمان بدست آورند.
اهمیت علم فیزیک با تمام گستردگی و کاربردهای فراوان آن در جامعه ایران ناشناخته مانده است و اغلب انتخاب این رشته را مساوی با شغل دبیری می دانند در صورتی که در جامعهٔ بین المللی چنین نیست. پیشرفت های صنعتی مرهون همکاری فیزیکدانان و مهندسین است. فیزیک مهندسی این همکاری ها را میسر می سازد.
هدف از این رشته آماده سازی فارغ التحصیلانی است که علاوه بردانستن فیزیک و مباحث پیشرفتهٔ آن با کاربردهای فیزیک نیز آشنا بوده و توانایی مهندسی و ارائه طرح های صنعتی در زمینهٔ فیزیک جدید را داشته باشند.
فیزیک مهندسی دارای گرایش های متعددی است از جمله:
در فیزیک و علوم کامپیوتر، اطلاعات کوانتومی اطلاعاتی است که در حالت یک سیستم کوانتومی نگه داری می شود. اطلاعات کوانتومی موضوع بنیادین مطالعه در نظریه اطلاعات کوانتومی است و می تواند با استفاده از تکنیک های مهندسی ای که به عنوان پردازش اطلاعات کوانتومی شناخته می شود، دستکاری شود. اطلاعات کلاسیک می تواند توسط کامپیوترهای دیجیتال پردازش شود، از محلی به محل دیگر منتقل شود، به وسیلهٔ الگوریتم ها دستکاری شود، و با ریاضیات علوم کامپیوتر تجزیه و تحلیل شود، به همین صورت مفاهیم مشابهی دربارهٔ اطلاعات کوانتومی صادق است. در حالی که واحد پایه اطلاعات کلاسیک بیت است، در اطلاعات کوانتومی واحد پایه کیوبیت است.
مهندسی ذرات، شتابدهنده ها و هسته ای شاخه ای از فیزیک مهندسی است که به کاربرد شکستن هسته های اتمی یا ترکیب هسته های اتمی یا کاربرد سایر فرآیندهای زیر اتمی و شتابدهنده در ذرات بر اساس اصول فیزیک هسته ای مربوط می شود.
ماده چگال یکی از گسترده ترین شاخه های فیزیک است. این شاخه دربارهٔ چگونگی تشکیل مواد با در نظر گرفتن تمام جزییات حاکم بر طرز قرار گرفتن اتمها بحث می کند. خواص فیزیکی هرگونه جسم فیزیکی ( فلز یا غیر فلز ) ، مورد بحث این شاخه است.
در بحث حالت جامد، اجسام به چهار دسته تقسیم می شوند:
رسانا
نیمرسانا
نارسانا
• ابررسانا
عکس فیزیک مهندسیعکس فیزیک مهندسیعکس فیزیک مهندسی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس