فناوری اطلاعات و ارتباطات

فرهنگستان زبان و ادب

{information and communication technology, ICT} [رایانه و فنّاوری اطلاعات، مهندسی مخابرات] مجموعۀ فعالیت های مرتبط با مخابرات و اطلاعات که در آن فنّاوری پردازش اطلاعات نقش یاری دهنده در تحقق اهداف مخابراتی دارد اختـ . فاتا ICT

دانشنامه عمومی

فناوری اطلاعات و ارتباطات ( فاوا ) به مجموعهٔ امکانات سخت افزاری، نرم افزاری، شبکه ای، و ارتباطی به منظور دستیابی مطلوب به اطلاعات گفته می شود. شاید پیدایش و استفاده از سیستم های تلویزیونی دیجیتال اصلی ترین دلیل ایجاد رشته ای به نام فناوری اطلاعات و رسانه باشد، البته این رشته در دو گروه فنی و مهندسی و برنامه سازی شکل گرفته است. در شبکه های دیجیتالی رادیویی و تلویزیونی، هماهنگی بیشتری در انتخاب استاندارد وجود دارد و آن پخش رادیویی و تلویزیونی دیجیتال می باشد. ( البته به استاندارد Eureka ۱۴۷ نیز شهرت دارد )
رشته فناوری اطلاعات و ارتباطات از سال ۱۳۸۵ برای اولین بار در دانشکده پست و مخابرات وزارت ارتباطات وابسته به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات شروع به تدریس شده است؛ و بالاخره برنامه درسی کارشناسی "مهندسی تکنولوژی ارتباطات و فناوری اطلاعات ICT" با ده گرایش در جلسه روز ۲۵/۶/۸۷ شورای برنامه ریزی آموزش و درسی وزارت علوم تحقیقات و فناوری به تصویب نهایی رسید. این برنامه برای رفع نیازهای تخصصی ( وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ) از سوی این وزارتخانه طراحی و تدوین شده و با تأیید گروه صنعت به دبیرخانه شورا ارسال شده بود. این رشته در واقع رشته ای مهندسی، مدیریتی و میان رشته ای بین مهندسی مخابرات و کامپیوتر و صنایع بوده و بیشتر مبحث آن در زمینه شبکه های کامپیوتری و مخابراتی است و بسیاری از دروس آن ها مشترک در این سه رشته است. این رشته به فناوری اطلاعات نیز نزدیک است و دروس مشترک دارند. وزارت علوم این رشته را در ۱۰ گرایش به تصویب رسانده و دانشگاه جامع نیز این رشته را در سال ۱۳۸۹ با عنوان «مهندسی ارتباطات و فناوری اطلاعات» در دفترچه خود قرار داده است، و از همین سال دانشگاه های ( امیرکبیر، شریف، علم و صنعت و تهران ) نیز کارشناسی ارشد این رشته را در گرایشهای مختلف دایر کردند، این رشته از سال ۱۳۹۱ دارای دوره دکتری در پژوهشکده ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران نیز می باشد. آنچه در این رشته در مورد اطلاعات مورد بررسی قرار می گیرد، روش صحیح انتقال داده است و در اصل پروتکل های ارتباطی و روش صحیح ذخیره دادگان در مدیریت شبکه ها را نیز مورد بررسی قرار می دهد. این رشته در مواردی همچون آموزش و تجارت اهمیت زیادی دارد، چرا که توانایی این را دارد که یک سیستم جدید را ایجاد کند که هر فرد بتواند با بهره گیری از آن راحت تر به اطلاعات دستیابی پیدا کند. این برنامه جهت آموزش مهندسینی طراحی شده که بتوانند نیازهای تخصصی تعداد زیادی از مشاغل مرتبط با "تکنولوژی ICT" را برآورده نمایند. این رشته برای ده طیف از متصدیان مشاغل مهندسی، مدیریتی و طراحی در وزارت ارتباطات با همکاری مشترک بین این وزارتخانه و وزارت علوم تدوین شده است. اولین گروه فارغ التحصیلان این رشته نیز از سال ۸۷ وارد بازارکار و قسمت های مختلف مخابراتی کشور در زمینه های فنی و مدیریتی شده اند. از سال ۱۳۸۸ نیز این رشته به صورت پایلوت میان دانشگاه های روزانه ایران تدریس شده است.
عکس فناوری اطلاعات و ارتباطات
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس