فضل الله بهرامی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] فضل الله بهرامی فرزند دیگر میرزا اسماعیل بهرامی از رجال سیاسی ایران در دوره پهلوی می باشد.
فضل الله بهرامی فرزند دیگر میرزا اسماعیل بهرامی از رجال سیاسی ایران در سال ۱۲۷۳ در تهران متولد شد. وی در مدارس شرف، تربیت، آلیانس و مدرسه آلمانی تحصیل کرد و در سال ۱۲۹۴ وارد شهربانی شد. ابتدا کارمند اداری و مترجم بوده و پس از چندی درجه افسری دریافت کرد.
مهم ترین مشاغل وی
از مهم ترین مشاغل او در شهربانی می توان به ریاست اداره زندان ها، اداره بازرسی و ریاست اداره سیاسی و آگاهی اشاره کرد. با گرفتن ترفیع درجه، پست های بالاتری را به دست آورد به عنوان نمونه در سال۱۳۱۲ در حالی که درجه سرهنگی داشت شهردار تهران شد، در سال ۱۳۱۷ به ریاست ثبت احوال منصوب شد و تا شهریور۱۳۲۰ در آن پست باقی ماند. در مهرماه۱۳۲۰ برای بار دوّم شهردار تهران شد. قریب ۶ ماه در همان سمت در شهرداری انجام وظیفه کرد تا اینکه در کابینه علی سهیلی به وزارت پست و تلگراف و تلفن منصوب گردید. او در این پست بسیار خوب ظاهر شد و توانست اعتماد سیاسیون را به دست آورد. بعد از وزیری و درخشش خود در کابینه سهیلی، در کابینه احمد قوام به وزارت کشور منصوب شد. بعد از جدا شدن او از وزارت خانه، حدود ۱۰سال در استان های کرمان، فارس، اصفهان، خوزستان و سپس خراسان استاندار شد و بعد از اتمام دوره های استانداری در استان های مذکور بازنشسته شد. بعد از بازنشستگی به اروپا رفت و تحصیلات خود را در رشته حقوق ادامه داد. بهرامی مردی جدی، پرکار و لایق بود و چند زبان خارجی می دانست، وی مجلّه پلیس ایران را در شهربانی بر عهده داشت.
وفات
وی در سال ۱۳۴۵ در سن ۷۲ سالگی درگذشت.

دانشنامه عمومی

فضل الله بهرامی ( ۱۲۷۳ - ۱۳۴۵ ) دولتمرد دوران پهلوی بود.
پدرش میرزا اسماعیل عمادالممالک اهل طرخوران تفرش بود که سمت پیشکاری حاکمان مختلفی را در چند ولایت عهده دار شد. فضل الله در مدارس شرف، تربیت، آلیانس و مدرسه آلمانی تهران تحصیل کرد و در سال ۱۲۹۴ خورشیدی به عنوان کارمند اداری و مترجم در نظمیه ( شهربانی ) استخدام شد. پس از چندی درجه افسری دریافت کرد و به مشاغلی همچون ریاست اداره زندان ها، ریاست بازرسی و ریاست اداره سیاسی و آگاهی اشاره کرد. [ ۱]
در سال ۱۳۱۲ بهرامی در حالی که درجه سرهنگی داشت، [ ۱] شهردار تهران شد، در سال ۱۳۱۷ به ریاست ثبت احوال منصوب شد و تا شهریور۱۳۲۰ در آن پست باقی ماند. در مهر۱۳۲۰ برای بار دوم شهردار تهران شد و پنج ماهی در این سمت بود تا اینکه علی سهیلی در هجدهم اسفند آن سال او را به عنوان وزیر پست و تلگراف کابینه خود به مجلس معرفی کرد.
دولت سهیلی در هشتم امرداد ۱۳۲۱ استعفا کرد و دولت قوام السلطنه روی کار آمد. کمتر از شش ماه بعد، قوام السلطنه با ترمیم کابینه اش بهرامی را در اول بهمن به عنوان وزیر کشور به مجلس معرفی کرد. دوران وزارت کشور بهرامی به بیست روز نکشید و در همین بهمن ماه، دولت قوام سقوط کرد.
بهرامی پس از پایان وزارتش حدود ده سال در استان های کرمان، فارس، اصفهان، خوزستان و سپس خراسان استاندار بود تا اینکه به بازنشستگی نائل آمد. پس از بازنشستگی به اروپا رفت و تحصیلات خود را در رشته حقوق ادامه داد. [ ۱]
بهرامی مدیرت مجله پلیس ایران را در شهربانی بر عهده داشت. [ ۱]
عکس فضل الله بهرامی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس