فری بی اس دی

دانشنامه عمومی

فری بی اس دی ( به انگلیسی: FreeBSD ) یک سیستم عامل همه منظوره و شبه یونیکس است که پروژهٔ FreeBSD آن را توسعه می دهد. FreeBSD یکی از نخستین سیستم عامل های متن باز است و به صورت مستقیم از بی اس دی یونیکس مشتق شده است. [ ۲] بی اس دی یونیکس سیستم عاملی بود که بین سال های ۱۹۷۵ تا ۱۹۹۳ در دانشگاه برکلی توسعه می یافت. سیستم عامل FreeBSD به گونهٔ یک نرم افزار آزاد توسعه می یابد، این گفته به این معنی است که کدهای منبع FreeBSD در دسترس همگان است و هر کسی می تواند آن را دریافت کرده و برای نیازهای گوناگون خود به کار بَرَد، همچنین می تواند آن را تغییر داده و سپس دوباره آن را منتشر کند. این ویژگی دست مایه ای شده برای افراد و شرکت های گوناگون، تا محصول تجاری و غیرتجاری گوناگونی را بر پایهٔ FreeBSD به وجود آورند. هرچند که FreeBSD یکراست از بی اس دی یونیکس مشتق شده است، اما از دید قانونی، FreeBSD نمی تواند یک «یونیکس» نامیده شود، چرا که هم اکنون، «یونیکس» یک نشان تجاری ثبت شده برای اوپن گروپ است. [ ۳] نخستین نسخهٔ FreeBSD در سال ۱۹۹۳ منتشر شد.
FreeBSD سیستم عاملی سازگارپذیر است و از سخت افزارها و معماری های زیادی پشتیبانی می کند. همانند دیگر سیستم عامل های خانوادهٔ BSD، هسته سیستم عامل FreeBSD و همهٔ برنامه های فضای کاربر آن، همانند پوسته یونیکس و فرمان هایی مانند cat و ps، همگی در یک مخزن کد منبع نگهداری می شوند. [ ۴] همچنین FreeBSD می تواند فایل های باینری دیگر سیستم عامل ها همانند لینوکس را هم اجرا کند. به کمک پورت ها و بسته های FreeBSD می توان برنامه های جانبی گوناگونی را بر روی آن نصب کرد. بر پایهٔ یک آمارگیری در سال ۲۰۰۵، ۷۷ درصد از کاربران سیستم عامل های خانوادهٔ BSD، از FreeBSD استفاده می کنند، بنابراین FreeBSD بزرگترین جامعهٔ کاربری را در بین سیستم عامل های خانوادهٔ BSD دارد.
امروزه افراد و شرکت های تجاری زیادی FreeBSD را برای اهداف گوناگون خود بکار می برند که از این میان می توان یاهو!، [ ۵] [ ۶] اپل، [ ۷] ژونیپر نتورکس، نوکیا، آی بی ام، [ ۸] یاندکس، [ ۹] بنیاد نرم افزار آپاچی، [ ۵] هات میل، [ ۵] [ ۶] سونی و بسیاری دیگر را نام برد.
برخی از مواردی که می توان فری بی اس دی را بکار گرفت عبارتند از:[ ۱۰]
عکس فری بی اس دیعکس فری بی اس دیعکس فری بی اس دیعکس فری بی اس دیعکس فری بی اس دیعکس فری بی اس دی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس