فرهنگ انتظار

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] برای بیان کردن فرهنگ انتظار باید مؤلفه های انتظار بیان گردد؛ زیرا در پرتو بیان مؤلفه ها و ویژگی های انتظار، می توان به فرهنگ انتظار پی برد. از اینرو ضرورت نکات اصولی که فرهنگ انتظار برآن استوار است بیان می گردد.
در تفکر شیعی، انتظار موعود به عنوان یک اصل مسلم اعتقادی مطرح است و در بسیاری از روایات بر ضرورت انتظار قائم (عجّل الله فرجه الشریف) تصریح شده است که به عنوان مثال روایات زیرا را بیان می کنیم:
← کلام حضرت امام صادق
از اصول فرهنگ انتظار اعتقاد قلبی به ظهور حضرت مهدی (عجّل الله فرجه الشریف)، است و منتظر مؤمن باید یقین داشته باشد به این که حضرت قائم (عجّل الله فرجه الشریف) که امام دوازدهم و فرزند بلاواسطه امام حسن (علیه السّلام) است از روزی که متولد شده است تا کنون به همین بدن عنصری زنده و باقی است و روزی ظاهر می شود و جهان را پر از عدل می کند. و ظهور آن حضرت روز معینی ندارد که مردم بدانند بلکه احتمال دارد همین امسال اتفاق بیفتد و احتمال هم دارد سالهای بسیار تاخیر بیفتد.
اصالت و سازندگی انتظار
در این فرهنگ همان طور که ایمان به مفهوم واقعی خود عبارت از علم و عمل، عقیده و تلاش و اعتراف و کوشش می باشد، انتظار نیز مفهومی است با اصالت و سازنده و از عالی ترین مکتب هایی است که می تواند جامعه ی اسلامی را در راه پیشرفت و تکامل جلو ببرد و به کلیه ی تلاش ها ارزش و اصالت بخشد.
جهاد در راه خدا
...

پیشنهاد کاربران

بپرس