فرق علم پیامبر و علم امام

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] پیامبر و امام دارارای شئونات مشترکی هستند و آگاهی های آنان نیز به منبع واحدی متصل است اما با این وجود علم آنان با یکدیگر تفاوت دارد که به بیان آن خواهیم پرداخت.در ابتدا، لازم است به چند نکته اشاره شود:
پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله وسلّم) دارای مناصب و شئوناتی بود؛ مانند: نبوت دریافت وحی، ولایت، رهبری مردم و مرجعیت دینی، که تمام آن شئونات غیراز نبّوت و دریافت وحی به ائمه اطهار (علیهم السّلام) یکی پس از دیگری منتقل شده است.
علم امام
علم امام علی (علیه السّلام) و ائمه اطهار (علیهم السّلام) علم اکتسابی و مکتبی نبوده است؛ بلکه علم لدنی و خدادای بوده است که از طریق پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله وسلّم) به ائمه اطهار ((علیهم السّلام)) رسیده است.
علم لدنی
امام علی (علیه السّلام) و ائمه اطهار (علیهم السّلام) باب علم نبی می باشند. در کتب اهل سنت، حدیث معروف «انا مدینة العلم و علیٌ بابها» آمده است. آیا علم پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله وسلّم) که امّی بود، اکتسابی بود یا خدادادی و لَدنّی؟ حتماً قبول دارید، که لدنّی و خدایی بوده است، امام علی (علیه السّلام) و ائمه اطهار (علیهم السّلام) باب همان علم می باشند.
تساوی پیامبر و امام
...

پیشنهاد کاربران

بپرس