فتح الله غروی اصفهانی

دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] فتح الله بن محمد نمازی غروی شیرازی اصفهانی (متولد۱۲۶۶ق/۱۸۵۰م ؛ متوفی۱۳۳۹ق/۱۹۲۰م)، فقیه اصولی و مجاهد قرن سیزدهم و چهاردهم هجری، ملقب به شریعت مدار یا شیخ الشریعة، رهبر انقلاب استقلال طلبانه عراق و مرجع تقلید شیعیان پس از میرزا محمدتقی شیرازی.
فتح الله غروی اصفهانی در ۱۲ ربیع الاول ۱۲۶۶ ق در اصفهان به دنیا آمد. پدرش حاج میرزا محمدجواد از خاندان معروف نمازی شیرازی و ساکن اصفهان بود.
امین در مورد علت اشتهار وی به «نمازی» نوشته که جدش، حاج محمد علی نمازی، معروف به ورع و تقوا بوده و بر اثر مداومت بر نوافل و فرائض، به نمازی مشهور شده است.

پیشنهاد کاربران

ملا فتح الله غروی شیرازی اصفهانی ( زاده ۱۲۲۸ شمسی در اصفهان – درگذشته ۲۹ آذر ۱۲۹۹ شمسی در نجف ) ( ۱۲۶۶ ق - ۱۳۳۹ ق ) معروف به شیخ الشریعه اصفهانی از مراجع تقلید شیعه بود. دکتر محمد علی خورسندی آن - عضو محترم هیئت علمی گروه حقوق خصوصی دانشگاه شیراز - نقل می کند: سند مالکیتی مربوط به اراضی کرمانشاه دیدم که صاحبین آن، سند را به محضر شیخ الشریعه رسانده اند که شیخ، ذیل آن را ممهور به نام خود با عنوان شیخ الشریعه اصفهانی نموده اند البته وی شیرازی ( خانواده نمازی شیراز ) و همسرشان اصفهانی بوده اند و استفاده از لقب «اصفهانی» از این جهت بوده است.
...
[مشاهده متن کامل]

او ابتدا در حوزه علمیه اصفهان به تحصیل مشغول بود. سپس راهی حوزه علمیه مشهد شد و از میرزا نصرالله مدرس، محمدابراهیم بروجردی و سید مرتضی حائری بهره برد. وی سپس به سوی اصفهان مراجعت کرد. تا آن زمان نظریات شیخ مرتضی انصاری در اصفهان شهرتی نداشت ولی شیخ شریعت به بیان مسلک شیخ مرتضی انصاری همت گماشت. او در سال ۱۲۹۵ ق. راهی نجف شد و در محضر مراجع تقلید آن زمان ( آیات شیخ محمدحسین کاظمی و میرزا حبیب الله رشتی ) حاضر شد.
شیخ الشریعه در نجف به تدریس پرداخت. وی در سال ۱۳۱۳ قمری به مکه رفت. تمامی صاحبان تراجم، مراتب فضل و کمال و جامعیت علمی او ستوده اند. او در مکه به مباحثه و گفتگو با علمای اهل سنت پرداخت به گونه ای که آن ها از احاطه کامل وی به کتاب های اهل سنت در شگفت شدند. پس از بازگشت از حج درس او از مهم ترین درس های نجف به شمار می رفت که صدها نفر در آن شرکت می کردند. این درس ها عبارت بودند از:
• دروس عالی فقه و اصول.
• رجال و درایه.
• تفسیر و علوم قرآن.
• فلسفه و کلام.
• درس خلافیات که در این درس علت اختلاف نظریات و فتواهای فقیه بررسی می شد.
وی هم چنین جمعه ها منبر می رفت و به موعظه می پرداخت. از دیگر امتیازات وی این که وی به تحصیل طب و ریاضیات همت گماشته و علاوه بر فرمول ها و معادلات ریاضی مطالب زیادی دربارهٔ علم پزشکی آموخته بود. گویند روزی او بیمار شد و وقتی پزشک برای معالجه بر بالینش آمد شیخ الشریعه در مورد بیماری اش از کتاب قانون بوعلی سینا مطلبی گفت. پزشک تصور کرد چون شیخ نوع بیماری خود را می دانسته تنها همان قسمت کتاب را به خاطر سپرده است ولی در گفتگوهای بعدی مشخص شد او بیشتر مطالب قانون را آماده در ذهن دارد.

فتح الله غروی اصفهانی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/فتح‌الله_غروی_اصفهانی

بپرس