غنا و موسیقی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] این مقاله حاوی راهنمای بهره برداری از تحقیقات گسترده علما و فقهای عظام شیعه در باب غناء و موسیقی می باشد .
نتیجه تحقیق درباره غنا در شش بخش ارائه شده:

[ویکی فقه] غنا و موسیقی (کتاب). کتاب «میراث فقهی: غنا و موسیقی» جلد سوم آن در رساله های فقهی مربوط به احکام فقهی غنا و موسیقی گردآوری شده است. در این مجلّد گفتارهای پراکنده درباره غنا و آراء فقهای جدید در این باره منعکس شده و کتاب های مرتبط با این مسأله معرفی گردیده است. احادیث مربوط به غنا و موسیقی، دیدگاه های اهل سنت درباره غنا و موسیقی و تصحیح منابع مرتبط با این موضوع از دیگر مباحث مندرج در این جلد می باشد. این تحقیق به کوشش آقایان رضا مختاری و محسن صادقی به انجام رسیده است. در پایان کتابنامه مفصلی از منابع مربوط به غنا در فقه ، و فهرست راهنما ارائه شده است.
مجموعه رساله های مندرج در کتاب بر اساس سال تألیف مرتب شده و در ابتدای هر رساله مقدمه های از محققان در معرفی رساله و نگارنده آن ارائه گردیده است. محققان تلاش کردهاند منابع مورد استناد مؤلفان رسائل را در پاورقی ارائه کنند.
گزارش محتوا
در این مجلّد گفتار چهل تن از عالمان شیعه درباره غنا درج شده است و حاوی مطالبی از کتاب های غیر فقهی یا کتاب های فقهی نامنظم مانند اجوبه استفتائات برخی از فقهاست که دسترسی به آنها به آسانی ممکن نیست.از این رو عنوان بخشی از کتاب« گفتارهای پراکنده» نامیده شده است. در پایان همین بخش فتاوای امام خمینی و چند تن از فقیهان معاصر نیز به دلیل نیاز فقه پژوهان به فتاوای آنها درباره غنا و موسیقی گنجانده شده و آرای فقیهان شیعه برگرفته از متون فقهی تا آغاز سده یازدهم هجری در بخش سوم کتاب آمده است. پاره ای از مطالبی که در این بخش آمده در کتاب های دوره ای فقه هم موجود می باشد; ولی نقل آن در این بخش به خاطر نقل دیدگاه های خاص درباره غنا در فقه که جنبه علمی و تحقیقی بیشتری دارد بوده است. گفتاری از شیخ صدوق و سید مرتضی درباره غنا، گفتاری از علامه حلی درباره غنا و گفتارهای فقهی دیگر از میر صدر الدین محمد دشتکی، علامه محمد تقی مجلسی ، ملا محمد علی سبزواری، سید محمد میرلوحی، ملا خلیل قزوینی، ملا محمد باقر مؤمن سبزواری و فیض کاشانی و سی تن دیگر از فقهای قدیم و معاصر و کتاب شناسی غنا که شامل آثار مستقل و مشتمل بر غناست از سرفصل های مهم این اثر می باشد. معرفی آثار چاپ شده در ایران در موضوع غنا، جمع آوری احادیث مربوط به غنا و نهی از استماع آن و همچنین موارد جواز غنا، دیدگاه های فقهای اهل سنت درباره غنا و حکم آن، کتاب شناسی منابع اهل سنت درباره غنا و موسیقی و تصحیح و استدراک آثار فقهی در مورد غنا، از دیگر مندرجات مهم در این مجلد می باشد.
دسته بندی تحقیقات
نتیجه تحقیق درباره غنا در شش بخش ارائه شده:
← بخش اول: رساله ها
...

[ویکی فقه] غنا وموسیقی (کتاب). کتاب « میراث فقهی: غنا و موسیقی» جلد سوم آن در رساله های فقهی مربوط به احکام فقهی غنا و موسیقی گردآوری شده است. در این مجلّد گفتارهای پراکنده درباره غنا و آراء فقهای جدید در این باره منعکس شده و کتاب های مرتبط با این مسأله معرفی گردیده است. احادیث مربوط به غنا و موسیقی، دیدگاه های اهل سنت درباره غنا و موسیقی و تصحیح منابع مرتبط با این موضوع از دیگر مباحث مندرج در این جلد می باشد. این تحقیق به کوشش آقایان رضا مختاری و محسن صادقی به انجام رسیده است. در پایان کتابنامه مفصلی از منابع مربوط به غنا در فقه ، و فهرست راهنما ارائه شده است.
مجموعه رساله های مندرج در کتاب بر اساس سال تألیف مرتب شده و در ابتدای هر رساله مقدمه های از محققان در معرفی رساله و نگارنده آن ارائه گردیده است. محققان تلاش کردهاند منابع مورد استناد مؤلفان رسائل را در پاورقی ارائه کنند.

پیشنهاد کاربران

بپرس