غضروف تیروئید

دانشنامه عمومی

غضروف تیروئید ( به انگلیسی: Thyroid cartilage ) بزرگ ترین غضروف از میان نه غضروفی است که دستگاه حنجره ای را می سازند. کلمه «تیروئید» از یک کلمه یونانی به معنی «سپرمانند» مشتق شده است.
غضروف تیروئید شامل دو تیغه شفاف است که در خط وسط گردن، یک برآمدگی قابل لمس بنام سیب آدم را ایجاد می کنند. این غضروف توسط پرده ای به استخوان لامی وصل می شود. سیب آدم در مردان به دلیل زاویه کمتر بین تیغه ها، برجسته تر از زنان است. در نتیجه، طناب های صوتی نیز در آنها طویل تر بوده و صدا بم تر می شود. کناره های آن در سطح فوقانی دو شاخ دارد که توسط پرده سپری لامی ( تیروهیوئید ) به استخوان لامی و در سطح تحتانی هم دو شاخ دارد که به غضروف انگشتری در پایین اتصال دارد.
غضروف تیروئید از دو صفحه مستطیلی تشکیل شده است که این دو صفحه در مردان با زاویه حدود ۷۵ تا ۹۰درجه به هم می چسبند و در زنان با زاویه ۹۰ تا ۱۱۰. به همین دلیل این زاویه که به آن «برجستگی حنجره ای» گفته می شود در مردان بارزتر است. دو سوم تحتانی این دو صفحه در خط وسط به هم می چسبند و سیب آدم را تشکیل می دهند. اما یک سوم فوقانی از هم جدا هستند و یک فرورفتگی “V”شکل ایجاد می کند. در مردان طناب های صوتی حقیقی در وسط این فاصله بین فرورفتگی و لبه تحتانی غضروف سپری هستند و در زنان در یک سوم این فاصله قرار می گیرند.
غضروف تیروئید حجم دیوار جلویی حنجره را تشکیل می دهد و از پرده های صوتی که بلافاصله در پشت آن قرار دارند، محافظت می کند. این غضروف همچنین چند ماهیچه حنجره ای را به هم پیوند می دهد. معمولاً بخشی از غده تیروئید بر روی این غضروف قرار می گیرد.
عکس غضروف تیروئیدعکس غضروف تیروئیدعکس غضروف تیروئیدعکس غضروف تیروئیدعکس غضروف تیروئیدعکس غضروف تیروئید
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس