غذای فضانوردان، خوراک فضانوردان یا غذای فضایی مواد غذایی است که فضانوردان در طول مأموریت فضایی مصرف می کنند. این غذاها به دقت توسط متخصصان پزشکی فضایی انتخاب، و با روش های ویژه تهیه و بسته بندی می شوند. غذای فضانوردان باید روی هم رفته نیازهای انرژی و تغذیه ای فضانوردان را برآورده سازد تا آن ها نیرو و سلامت کافی برای انجام مأموریت خود را داشته باشند.
مواد غذایی در مأموریت های کوتاه مدت به همراه فضانوردان به فضا فرستاده می شود. در مأموریت های بلندمدت، مانند مأموریت فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی، مواد غذایی به طور منظم به وسیلهٔ فضاپیماهای پشتیبانی از زمین برای آن ها فرستاده می شود.
در سال ۲۰۱۸ امارات مقدمات اعزام یک فضانورد از کشور خود را طی قراردادی با روسیه فراهم نمود و در نهایت المنصوری، برای این سفر فضایی انتخاب شد و به دلیل مسلمان بودن این فضانورد اماراتی، شرکتی روسی با نام آزمایشگاه مواد غذایی فضایی ( Space Food Laboratory ) برای نخستین بار تهیهٔ غذای حلال برای اقامت هشت روزهٔ المنصوری در ایستگاه فضایی بین المللی را بر عهده گرفته است.
ترکیب غذاهای فضایی در طول تاریخ پنجاه ساله فضانوردی بشر، به سرعت پیشرفت کرده اند و روز به روز به غذاهای معمولی که مردم سر میز شام صرف می کنند شبیه تر شده اند.
حمل هر کیلو محموله به فضا حدود ۲۰۰ میلیون هزینه دارد. از این رو، هر وعده غذایی که فضانوردان در ایستگاه بین المللی فضایی صرف می کنند با احتساب وزن غذا، آب و ظروف مورد استفاده هزینه بسیار بالایی دارد. فضانوردان پروژه های جمینای و آپولو از غذاهای خشک و یخ زده استفاده می کردند. کپسولهای فضایی آن ها برای تولید الکتریسیته از پیلهای سوختی بهره می بردند. آب به عنوان محصول جانبی پیلهای سوختی که با ترکیب اکسیژن و هیدروژن، الکتریسیته تولید می کنند، در آن ناوهای فضایی به وفور در دسترس بود؛ بنابراین فضانوردان می توانستند در زمان صرف غذا با مخلوط کردن آب گرم و غذای خشک شده، وعده غذاییِ نه چندان دلچسبی را تهیه نمایند. این غذاها چندان باب میل فضانوردان نبود و آن ها پس از چند روز از طعم و شکل این غذاها بیزار می شدند. [ ۱]
اما غذاهای فضایی امروزی شامل انواع متنوعی از غذاهای بسته بندی و استریلیزه شده آماده، میوه های خشک، آجیل و انواع شیرینیهایند. گاه گاهی هم میوه تازه به مدار زمین راه پیدا می کند، اما باید در مدت زمان کوتاهی خورده شوند، چون در صورت فاسد شدن، همه پولی که بابت فرستادن آن ها به فضا صرف شده به هدر می رود.


این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفمواد غذایی در مأموریت های کوتاه مدت به همراه فضانوردان به فضا فرستاده می شود. در مأموریت های بلندمدت، مانند مأموریت فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی، مواد غذایی به طور منظم به وسیلهٔ فضاپیماهای پشتیبانی از زمین برای آن ها فرستاده می شود.
در سال ۲۰۱۸ امارات مقدمات اعزام یک فضانورد از کشور خود را طی قراردادی با روسیه فراهم نمود و در نهایت المنصوری، برای این سفر فضایی انتخاب شد و به دلیل مسلمان بودن این فضانورد اماراتی، شرکتی روسی با نام آزمایشگاه مواد غذایی فضایی ( Space Food Laboratory ) برای نخستین بار تهیهٔ غذای حلال برای اقامت هشت روزهٔ المنصوری در ایستگاه فضایی بین المللی را بر عهده گرفته است.
ترکیب غذاهای فضایی در طول تاریخ پنجاه ساله فضانوردی بشر، به سرعت پیشرفت کرده اند و روز به روز به غذاهای معمولی که مردم سر میز شام صرف می کنند شبیه تر شده اند.
حمل هر کیلو محموله به فضا حدود ۲۰۰ میلیون هزینه دارد. از این رو، هر وعده غذایی که فضانوردان در ایستگاه بین المللی فضایی صرف می کنند با احتساب وزن غذا، آب و ظروف مورد استفاده هزینه بسیار بالایی دارد. فضانوردان پروژه های جمینای و آپولو از غذاهای خشک و یخ زده استفاده می کردند. کپسولهای فضایی آن ها برای تولید الکتریسیته از پیلهای سوختی بهره می بردند. آب به عنوان محصول جانبی پیلهای سوختی که با ترکیب اکسیژن و هیدروژن، الکتریسیته تولید می کنند، در آن ناوهای فضایی به وفور در دسترس بود؛ بنابراین فضانوردان می توانستند در زمان صرف غذا با مخلوط کردن آب گرم و غذای خشک شده، وعده غذاییِ نه چندان دلچسبی را تهیه نمایند. این غذاها چندان باب میل فضانوردان نبود و آن ها پس از چند روز از طعم و شکل این غذاها بیزار می شدند. [ ۱]
اما غذاهای فضایی امروزی شامل انواع متنوعی از غذاهای بسته بندی و استریلیزه شده آماده، میوه های خشک، آجیل و انواع شیرینیهایند. گاه گاهی هم میوه تازه به مدار زمین راه پیدا می کند، اما باید در مدت زمان کوتاهی خورده شوند، چون در صورت فاسد شدن، همه پولی که بابت فرستادن آن ها به فضا صرف شده به هدر می رود.



wiki: غذای فضانوردان